25 mai 2016

Nespresso - Envivo Lungo

Salut!

V-am spus ca saptamana trecuta cei de la Nespresso ne-au sunat sa ne invite la prezentarea cafelei Envivo Lungo. Le-am zis ca da, iar vineri deja ne-au ajuns invitatiile prin posta. Noroc ca le-am facut poza inainte, caci la intrare ni le-au luat :))


Prezentarea era marti la 18:30, cumva-cumva am facut sa ajungem la timp. Ne-au primit, ne-au intrebat ce dorim sa bem: apa, suc de portocale sau sampanie, normal ca am cerut sampanie; ne-au luat gecile, ne-au servit cu degustari si am pierdut timpul pe acolo pana pe la 19. Am sesizat ca eram singurii sub varsta de 40 de ani. Trebuia sa fim 30 de persoane dar pana la urma am numarat doar vreo 26. 

Nota: Nu era absolut nicio persoana cu telefonul in mana sa faca poze, asa ca imi era rusine sa il scot eu :)) Cand ne-au chemat la degustare, am avut un moment in care nu era nimeni si am putut sa fac doua poze. Apoi am mai facut la masa, doar cafelei, sa nu deranjez pe nimeni.

Apoi a urmat o prezentare lunga in germana-elvetiana din care am pescuit doar cateva cuvinte. A doua femeie care a vorbit despre cafeaua noua si in general despre cafelele Nespresso lungi, avea foarte multe emotii. Datorita emotiilor si-a axat privirea in ochii mei si in ochii unei alte femei din sala, asa ca mi-am pus zambetul linistit pe buze, incercand asa sa ii transmit ca face o treaba buna si toata lumea o intelege (mai putin eu..). A mai trecut ceva timp, cateva pahare de sampanie, si ajunsese in sfarsit momentul degustarii. 

Degustarea cafelei s-a facut in doua locuri separate, fiindca nu aveam loc 26 de persoane la masa rotunda. 


Envivo Lungo are o intensitate 9, ceea ce face ca asta sa fie cafeaua lunga cea mai tare de la Nespresso. Noi bem doar cafea lunga, niciodata nu cumparam espresso, la fel cum niciodata nu cumparam cafea decafeinata. Deeeci, avand astea in considerare, ne ramane doar sa alegem intre:

- Vivalto Lungo, intensitate 4
- Linizio Lungo, intensitate 4
- Fortissio Lungo, intensitate 8
- Envivo Lungo, intensitate 9 ···· disponibil in 2 saptamani

Pure Origine:
- Bukeela (Ethiopia), intensitate 6
- Umutima (Rwanda), intensitate 6 ···· limited edition

Les Variations:
- Caramelito, intensitate 6 ···· nu este lung, dar eu il fac lung ca imi place :))

Dintre cele de sus, le cumparam pe toate, desi Linizio si Fortissio mai rar. 

Am stat la povesti cu fata care ne-a servit, si asa am putut sa ma lamuresc cu Caramelito. I-am spus ca eu il beau lung, si a zis ea ca de fapt este caspula de 40ml, mi-a facut o cafea sa incerc si da, intr-adevar gustul se schimba mult. Dar m-am cam obisnuit cu Caramelito :))
Cat despre Envivo Lungo: ne-a placut. Este o cafea foarte tare si putin amaruie. Abia astept sa treaca aceste doua saptamani si sa putem cumpara.

Cand am plecat, ne-au dat cadou o plasa cu cafea si saci de reciclare. Spre dezamagirea mea, iarasi ne-au daruit Rosabaya (Colombia). Este buna, dar de 40ml. Totusi, un gest foarte frumos din partea lor, voi avea cafea pentru musafiri :D


Cam atat a fost la prezentarea de ieri. Sunt o clienta Nespresso foarte fericita :)
(si nu ma plateste nimeni sa zic asta)

Voua ce cafea va place?

Va pup cu drag!!

14 comentarii:

  1. Eu nu beau cafea, dar ma bucur mult pt tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Loredana! Eu o ador, in schimb nu beau ceaiuri. Oricat am incercat sa ma obisnuiesc cu ele, nu pot. :)

      Ștergere
  2. :)) Ce mi-a placut faza cu femeia care te privea si o incurajai (din priviri) ca toata lumea o intelege - mai puţin tu! :))

    Imi place cafeaua-cafea: mare, tare, amaruie, total fara zahar. Preferata e Lavazza (indiferent de sortiment, dar sa aiba cofeina), dar nu zic nu la nimic nou (sau vechi). Altfel spus: cafeaua despre care scrii e aproape sigur ca mi-ar placea. :) Ai facut o frumoasa prezentare... prezentarii. :)
    Iti doresc o zi minunata1
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai demult cafeaua imi placea cu lapte si zahar. Apoi lapte de soia, ca cel normal nu prea imi cade bine, doar in cantitati mici. Apoi am ramas doar la cafea cu zahar. Luuunga, tare si rece. Nu pot sa o beau calda, calduta da.. adica nici inghetata nu trebuie sa fie. Dar suflu mereu in ea :)) In rest, Nespresso imi place, dar imi place si cafeaua care o beau la verisoara mea acasa in Romania, o ador, mai ales ca vine la pachet cu povesti :)
      Pupici, o sambata faina iti doresc!

      Ștergere
  3. Eu sunt precum cameleonul, adică mă adaptez imediat condiţiilor din exterior indiferent unde sunt. Pot spune că-s băutor de cafea, dar la fel de bine pot spune că nu sunt. Uneori beau în ficare dimineaţă săptămâni de-a rândul, fierbinte, câte o cană mare, alteori nu beau cu săptămânile. Am avut ani în care am băut câte un plic de cafea zilnic, dar şi ani în care nu am băut deloc. Cafea nu-mi accelerează bătăile inimii, nu-mi alungă somnul şi nici alte efecte adverse nu am descoperit în timp. Uneori mai beau câte o cafea când mă întâlnesc cu prietenii, iar în ultima vreme, datorită emoticoanelor, beau şi cafea virtuală. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victor, si eu ma adaptez. Acum o beau asta, acasa imi este mult mai comod asa cu capsule, dar ma multumesc cu orice cafea :) Imi place gustul, mirosul.. dar nici eu nu prea simt efecte, pot sa beau o cafea noaptea si sa dorm la fel de bine. Daca vreodata am baut prea multa cafea am observat ca imi tremura mult mainile, poate la toata lumea, nu stiu. As putea si trai fara ea, dar daca am ocazia, cea de dimineata nu lipseste :D
      Un weekend minunat pe la tine, cu mult soare!!

      Ștergere
  4. Da' ce prezentare elaborata, asta e mama publicitatii la ei?! Frumos! Visez si eu la un aparat din ala ca al tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, eu am ramas putin uimita de prezentarea lor. Cafeaua e noua (iese in 2 saptamani) - prezentarea putea fi mai mare. Presupun ca au sunat toti clientii lor, nu? Noi am zis ca da. Restul au zis ca nu?? Au invitat doar 30 de clienti. Nu e prea putin pentru a-si face publicitate? Ei stiu. Totusi a fost fain :) Macar am iesit din casa. Te pup, weekend placut!

      Ștergere
  5. Eu nu mă împac deloc cu cafeaua la capsule; sunt de modă veche, în sensul că am o râșniță, cumpăr doar cafea boabe (Espresso Mailänder Art de la Tchibo, pungă de un kilogram) și râșnesc doar cât îmi trebuie să fac pe loc la filtru. Aroma de cafea proaspăt râșnită e mmm... irezistibilă. Am identificat și alte avantaje - mă ține mai mult cafeaua boabe decât atunci când luam măcinată și măcar știu că beau doar cafea, nu și orice alte adaosuri care s-or mai găsi în cafeaua măcinată...
    Visez să ne luăm într-o zi un espressor performant, de-ăla în care tu doar pui boabele, restul face singur :D Și care știe să facă și un cappuccino, și un espresso mai lung șamd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador mirosul de cafea boabe, dar nu am deloc rabdare.
      Greta, marca Krups au un aparat care merge cu boabe! Le face pe toate, tu doar trebuie sa apesi butonul :) Bine, nu sunt foarte sigura ca la asta te referi, dar uita-te, poate gasesti. Dar nu cred ca mai face si cappuccino si toate alea :))
      Noi cum bem doar cafea, lunga, ne e de ajuns cu asta. E micuta si rosie, ce sa vreau mai mult? :)
      Iti doresc un weekend placut!!

      Ștergere
  6. O doamne! Cafea, cafea cat vezi cu ochii! Ai fost cumva o fuga in Paradis?! Eu asa cred...

    RăspundețiȘtergere
  7. eu nu beau cafea dar imi place mirosul mult mult, iar prezentarile de genul asta sunt pe gustul meu (tocmai pt arome). Acasa avem boabe si macinam ...
    Intr-o zi o sa merg in vacanta in Africa, intr-o ferma de cafea, la recoltare, sa asist la uscare si prajire....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am pus pentru ca nu am facut poza, dar erau niste tavite preparate cu cafea macinata, pe fiecare tavita o cafea diferita. Nu ma pricep, dar mi-a placut sa le miros. Si nu as sti sa explic de ce, dar mi-a placut mult mirosul cafelei Envivo, care se prezenta. Mereu mi-a placut mirosul de cafea, desi sa beau asa simpla, fara lapte, am inceput destul de tarziu.
      Sper sa ajungi in Africa intr-o buna zi :) Nu m-am gandit niciodata la optiunea de a vizita o astfel de ferma. Poate fi interesant..

      Ștergere