14 mai 2016

Cateva cumparaturi de sambata (2)

...de fapt cumparaturile le-am facut vineri. Sotul a avut liber toata ziua, asa ca am ajuns acasa, am mancat (a gatit sotul, pe cand am ajuns era totul pregatit) si am plecat. Mai intai in Franta la Géant Casino, apoi in Elvetia la Coop. Detergente, hartie igienica, carne, cartofi, ceapa, ulei si anumite conserve, le luam din Franta, ca sunt mai ieftine si la fel de bune. Restul, aici in Elvetia. Mai ales verdeturile si fructele, neaparat le iau aici, ca majoritatea sunt bio si au gust bun. In Franta am patit-o cu ceapa verde.. am luat ca era mai ieftina si avea gust.. a apa! La fel mi s-a intamplat si cu morcovii. Asa ca s-a terminat.

Si nu ca as vrea sa lungesc tare postarea, dar am fost saptamana trecuta la magazinul asiatic, unde mai fusesem cu sora mea, si am cumparat cateva si acolo, le bag in lista asta :))

 Bananele, rosiile cherry, ridichile, castravetele, cartofii si cepele sunt Bio.
Sotului i s-a facut pofta de ananas. Nectarinele vin din Spania :)) in poza par a fi mere, dar sunt nectarine. Iar patrunjel, mereu luam asa, la plasuta, altfel nu gasim.. doar planta, si inca nu ne-am decis sa cumparam plante.
 Ador marca Alnatura!! O gasesc de vanzare doar in Migros (supermarket). Toate produsele lor sunt bio, este firma nemteasca, si pentru info apasati aici.
Crema de vinete este un fel de pate vegetal. L-am si gustat si imi place la nebunie!! Printre ingrediente are: ceapa, ulei de masline, usturoi, vinete, suc de mere, suc de lamaie, piure de mere, ardei, busuioc, oregano, rozmarin, piper.
Siropul de artar mi l-am dorit de mult timp. Azi mi-am facut iaurt natural (o sa il vedeti mai jos) cu capsuni taiate marunt si sirop. Delicios! Daca nu stiati, uitati-va la cate beneficii are acest sirop AICI. Link-ul este in romana. Il recomand cu mare drag!
 Am cumparat si cafea. Vivalto Lungo pentru sot, iar Caramelito pentru mine :)) Cei de la Nespresso ne-au dat cadou o cutie de Rosabaya impreuna cu o plasa neagra (este in plic) in care sa reciclam capsulele folosite. Plasa are o capacitate de 200 de capsule si dupa ce e plina se poate inchide frumos (cam ca si un plic) si ori se duce la magazin, ori dai comanda pe net sa vina ei dupa plasa. Da, vin gratuit la casa oamenilor sa stranga capsulele reciclate :)
 Ardei bio. Ardei verzi nu se gasesc nicaieri :)) Am cautat disperati ca sotului meu ii plac mai mult ardeii verzi. Eu n-am nicio treaba, nu imi prea plac nicicum. Suc de rosii, sa facem bloody mary sau sa beau doar asa. Ice Tea in praf, un pliculet pentru un litru de apa. Mie niciodata nu mi-a placut Nestea.. astea sunt pentru el. Capsune bio, e temporada si se gasesc o gramada! Asteptam vreme buna sa mergem pe camp sa le cumparam.
 Gel de dus Fa Magic Oil Blue Lotus. Shower Gel - Non greasy. Miroase fenomenal! Acesta este pentru mine. Sotul a vrut din nou cel de prajitura cu lamaie, iar sampon mi-am cumparat Head&Shoulders de mere, pentru ca am ajuns la concluzia ca h&s imi place mult. Deocamdata mai avem din cel de menta, care la fel mi s-a parut foarte bun.
Am avut pofta de burritos, asa ca am cumparat ingredientele. Chiar azi am si facut! 
 Borcanasele mele de iaurt natural! Cel de sus este bio, si deja am mancat jumatate de borcan, este foarte foarte bun! Mai vreau! :D
  Si iata ca am ajuns si la produsele cumparate din magazinul asiatic.
 Calamari, creveti, si calamari intregi.
 Ceapa verde din Tailanda. Nu a fost foarte buna...
 De-astea am luat si cu sora mea, si ne-au placut tare mult. Cele rotunde sunt umplute cu cocos, cele late se aseamana mult cu placintele, iar cele din mijloc (sunt patru in pachet) inca nu le-am incercat. Scrie ca este o prajitura care contine soia si cocos.
 Sucuri ciudate care pana la urma nu ne-au placut, sos chili cu usturoi care a tinut vreo 3 zile maxim :D si supa ramen pentru mineee.
 Uite asa am mancat din calamari si creveti :) Cei de sus sunt facuti cu usturoi si patrunjel iar cei de jos in faina cu ou. Am mai facut inele de calamari fara ou alaltaieri, si au iesit mult mai bine si mai buni.

Cumparaturi am mai facut, dar nu mi s-a parut ca ar fi interesant sa fotografiez sacii de cepe si cartofi, sau detergentul de haine.

Cel mai bine imi pare de pateul vegetal de vinete si de siropul de artar. Ah, si de iaurt si de verdeturi :) Sotul meu s-a bucurat de Ice Tea si de siropul de artar, si el. Ca la inceput nu prea vroia sa il incerce, dar apoi chiar a ramas surprins cat de bun este!

Sa aveti un weekend minunat! Va pup cu drag.

20 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. :)
      Eu nu stiu cum se vede la voi, dar nu sunt nici pe departe o buna gospodina. Imi place bucataria si ordinea in casa, dar nu sa le fac singura :)) Pe sotul meu l-am cunoscut ca aveam amandoi 21 de ani, dupa cateva luni ne-am si mutat impreuna, iar acolo sa vezi.. era dezastru! :)) Eu nu ma pricepeam prea tare la bucatarie, el mai putin, ca maica-sa nu l-a lasat niciodata sa faca nimic acasa. Asa ca am inceput sa ne invatam amandoi. A fost interesant.. si ma bucur ca acum ma ajuta mult cu treburile casei. Te pup!

      Ștergere
  2. Oho! :)
    Mie mi-a ramas in minte iaurtul cu capsuni. :)
    "Fructe de mare" nu pot manca... Am senzatia ca ma privesc din farfurie (dar nici nu-mi place gustul prea mult) :)
    N-am putut sa nu remarc faptul ca produsele sunt originare dintr-un loc si comercializate in alt loc... In Elvetia nu se cultiva ceapa? Intreb pentru ca in RO am constatat ca se gaseste din ce in ce mai greu (intre altele) usturoiul pe care il stiam: mititel si savuros (acum avem din China, in special, si din Turcia - dar mie mi se pare sec).
    Iti doresc o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mananc doar anumite fructe de mare, nu toate. Astea cumparate nu au ochi :) Cumparase o data, demult, in Spania, sotul meu un homar. Am plans de mila lui o gramada, de atunci nu s-a mai luat :))
      Poate ai observat produsele cumparate de la magazinul asiatic, alea nu au nicio legatura cu Elvetia hehe. Ceapa din primele poze se cultiva in Elvetia si este foarte buna. Cam scumpa legatura, dar ne place mult. Cepele din plasa sunt cumparate din magazinul asiatic, au fost aduse din Tailanda, si nu ne-au placut deloc. Mai fac cumparaturi si din Franta. Uite de exemplu cu ardeii verzi ce am patit. Vroia sotul si nu se mai gasesc :)) Daca vroiau, puteau sa ii aduca din Franta, sau de prin alt loc. Oohh.. mi-e pofta de usturoi verde! Nu am mai mancat de muulti ani...
      O zi minunata si tie, te pup!

      Ștergere
  3. Culori,gust si sanatate imi transmit fotografiile tale.Azi am fost si eu la cumparaturi si mi-am luat flori,plante aromatice si ardei pe care ii voi planta maine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine! Asa vroiam sa fac si eu, Carmen. Nu as cumpara flori, pentru ca nu stiu sa le ingrijesc, prefer sa le vad pe afara sau la altii. Dar plante aromatice si rosii as planta si eu.. doar ca au tot trecut zilele, am tot amanat, si mi se pare ca ne vom decide prea tarziu pana la urma :(
      O saptamana frumoasa! Te pup!

      Ștergere
  4. Și nouă ne plac produsele Alnatura. Noi le luăm din DM. E foarte bun siropul lor de arțar și o idee mai ieftin decât din Mega (un supermarket de aici) sau alte magazine. Pateu din acela de vinete n-am văzut, o să mă uit. Waffe Alnatura sunt și rotunde, crocante, cu miere. Îmi plac tare mult.
    Vreau si eu supă ramen. :) E și un film numit ramen girl sau ceva de genul. L-am văzut cândva. Creveții arată minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam ca Alnatura se gaseste si in DM! Dar bine, fiind firma nemteasca, n-ar trebui sa ma mire; acum ma mir mai tare de faptul ca le gasesc in Elvetia la Migros :))
      Chiar astazi am trecut iar prin Migros si am observat ca sunt mai multe feluri de pateuri vegetale, de rosii, de sfecla rosie (mi se pare) si aletele. Incet incet as vrea sa le incerc sa vad cum sunt. Stiiiiu de care waffe spui, cele rotunde subtirele, sunt super bune!! Nu am mai mancat demult, vin asa putine in pachet... :))
      Pupici!

      Ștergere
  5. A, tu poți să mănânci de oriunde. Ținând cont că ai locuit în atâtea țări, de oriunde cumperi legume tot locale sunt. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehehe, legume incerc sa cumpar acum doar in Elvetia, si daca se poate, cele bio de la ei, dar in general nu am probleme cu nicio mancare.

      Ștergere
  6. Dar de la piata nu cumperi nimic ? Cat despre patrunjel, mai bine pui la incoltit niste seminte intr-o jardiniera. Pe urma o sa vrei si marar, busuioc si alte cele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dani, as cumpara si de la piata. Cunoastem o piata in Franta, pe unde locuiam inainte, dar acum ne prinde preaaa departe. Era o piata inmensa, imi placea la nebunie. De cand ne-am mutat nu am mai fost la o piata cumsecade. Am gasit una in centrul orasului, chiar in fata primariei, se tine de cateva ori pe saptamana. Am fost sambata cu sotul si.. e ok, e micuta.. foarte micuta. Vreo 4 standuri de verdeturi, 2 de branzeturi, si multe flori. Mi-as dori sa gasesc o piata mai mare dar cred ca daca era, stiam deja.
      In Franta am avut patrunjel si busuioc, plante. Dar mi-au murit cand ne-am mutat, in noiembrie. Visez la o jardiniera pe balcon, chiar am vorbit cu sotul, dar tot nu am avut timp sa ne planuim mai bine. Se aduna lucrurile, mai intai trebuie sa fac curat pe balcon, dar cu furtunile astea am tot amanat. Sper sa nu fie prea tarziu pentru plantat pe cand ne decidem :))

      Ștergere
  7. Am avut si eu siropul ala de artar, este foarte bun! Mi-ai facut pofta cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, este chiar foarte bun! Pacat ca am aflat atat de tarziu de el :)

      Ștergere
  8. clatite cu sirop de artar, mmmm...sa faci si pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu ador bucataria asiatica, incearca sa faci pui cu ananas si cocktail de fructe de mare cu lamaie, sunt simple, dar foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ador bucataria asiatica! Ananasul imi place in mancare, dar niciodata nu am facut acasa, am mancat doar in restaurante sau la prieteni. E curios, poate incerc intr-o zi, mersi de idei!!

      Ștergere
  10. Mi-a plăcut această trecere în revistă a cumpărăturilor. Mai vedem și noi ce se vinde prin alte părți.
    În ceea ce privește verdețurile la ghiveci, ai face bine să le iei, măcar pe unele. Eu am la o fereastră din bucătărie un ghiveci cu busuioc. Pe lângă faptul că am busuioc proaspăt pentru orice preparat cu roșii, de câte ori deschid fereastra aceea, bucătăria se umple de mireasma de busuioc. Îmi vine să stau numai acolo! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai vazut si pe la altii astfel de postari si mi-au placut :)
      Am, in sfarsit, si eu busuioc, e tare frumos!! Mi-e si mila sa tai din el.. Azi am taiat pentru prima data, am facut salata de cartofi cu masline negre, busuioc, ulei de masline si sare. Simplu si delicios :)

      Ștergere