10 mai 2016

Augusta Raurica

Buna dimineata!

In urma cu cateva saptamani am ajuns cumva la Augusta Raurica, fosta colonie romana, unde acum putem gasi o parte din oras reconstruit cu un amfiteatru, cateva temple si un bordel roman, originar din perioada de ocupatie. Noi am ajuns pe la 18 acolo, asa ca era totul inchis, doar ne-am plimbat putin cat sa cunoastem terenul. Desigur ca ideal ar fi sa ne intoarcem si sa vizitam totul mai bine. Pana atunci, am cautat putina istorie pe net, si va arat pozele facute de mine.  :)

"Puţine oraşe romane sunt atât de bine conservate pe teren aşa cum este Augusta Raurica (Elveţia), situat parte în Augst, cantonul Basel-Landschaft, parte în Kaiseraugst, cantonul Aargau. Oraşul era atât de mãreţ, încât pânã acum doar o cincime din oraş a fost excavatã; 80% din ruine, adicã 106 ha, sunt la un metru sub pãmânt."

Daca doriti sa stiti mai multe, AICI gasiti toata istoria, foarte bine explicata si cu destule poze mai faine ca ale mele :))


















Postare in timp record :)) Sa aveti o zi placuta! Aici ploua iar.. macar bine ca am avut un weekend insorit! Va pup!

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. :) Nu sunt excelente, dar ceva-ceva tot se vede. E foarte frumos acolo.

      Ștergere
  2. Foarte frumos. Nu stiam de existenta acestui loc. xoxo
    http://lifestylesem.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu :)) Am gasit din intamplare, ca vazusem semnul pe strada si am zis sa mergem incolo sa vedem ce e. Mai am multe de descoperit pe aici.. Te pup!

      Ștergere
  3. Un amfiteatru foarte frumos reconstruit. Presupun ca e folosit la spectacole. Ar fi minunat, sa vezi o tragedie antica acolo, sub lumina stelelor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Este chiar foarte frumos. Se si foloseste, asa am citit. Nu am dat mai multa informatie pentru ca doar ne-am plimbat pe langa amfiteatru, vreau sa ajung la o ora decenta sa pot sa vizitez si muzeul :)

      Ștergere
  4. Arata grozav, bine pastrat, multumim de postare, Evelyn!
    Pozele sunt suficient de sugestive, cu siguranta mi-ar placea sa-l vizitez, nu am ajuns nici macar la Roma!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poze sunt doar de prin zona amfiteatrului, dar tot orasul se intinde pe o suprafata destul de mare, incat intre un loc si altul se merge cu masina/autobuz. In penultima poza se poate observa pe harta. Mai sunt multe de vazut, poate vine sora-mea si mergem impreuna, ar fi fain.
      Te puuup!

      Ștergere
  5. ce frumos orasul! arata f. bine! si e la 5 ore de mine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Woow, 5 ore? Mi-ai dat de gandit acum :)) Daca cumva vii prin zona, iti dau o lista de locuri faine hehehe. Chiar azi am gasit alt loc fain pe aici. O sa scriu zilele astea, dupa ce descarc pozele.
      In rest, Augusta Raurica arata bine, n-am apucat inca sa ajungem acolo in timpul zilei, sa vizitam mai bine si mai prelungit, cu tot cu muzeul si magazinul de souveniruri :)) Poate la vara...
      Te pup!

      Ștergere
  6. Am vazut de zeci de ori placa pe autostrada si chiar ma intrebam oare exact ce e. Poate data viitoare ne si oprim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, exact asa am patit si noi. Mergand spre Zurich e inevitabil sa nu vedem placuta! Ne tot intrebam ce poate fi, asa am ajuns acolo intr-o dupa-masa. E foarte aproape de casa. Suntem in urmarire de placute maro :)) Duc la locuri faine!

      Ștergere