18 ian. 2016

Reteta: Quiche cu spanac si branza de capra

Salut!

Ieri am facut quiche cu spanac si branza de capra. A iesit atat de bun incat am zis sa va arat si voua. Reteta o am demult de pe internet iar eu am modificat-o putin. E tare usor de facut! :)

Ingrediente:

- 1 aluat de foietaj
- 2 oua
- 200ml smantana
- 200gr spanac
- 1 ceapa
- branza de capra
- sare, ulei

Punem aluatul in tava, si il intepam din loc in loc cu furculita. Eu am taiat din aluat pentru ca iesea din tava. Peste aluat punem o greutate (poate fi orez, sare, fasole) - eu am ales fasole, apoi il coacem 10 minute, in cuptorul incins la 200°. Scoatem tava din cuptor, scadem temperatura la 180°.



Intre timp, fierbem spanacul, taiem ceapa marunt si o prajim in putin ulei cu sare.
Amestecam intr-un bol smantana si ouale, apoi adaugam spanacul si ceapa.




Apoi turnam amestecul peste aluat. Taiem si cateva felii din branza de capra si le asezam frumos pe deasupra. Urcam temperatura la 200° si dam totul la cuptor 30 min sau pana quiche-ul incepe sa se rumeneasca si este bine legat.

Rezultatul:



Lasati sa se raceasca cel putin 30 min, apoi se poate felia usor. Am mai papat si salata de ruccola si rosii perla, combinatia a fost foarte reusita! :)



Tava am cumparat-o sambata, deci sunt curioasa ce alte retete de quiche gasesc! Am chef de incercat, de inventat... de facut experimente. Sper sa iasa totul bun.

Va pup cu drag :*

10 comentarii:

  1. Ce bine arata!Cred ca o sa incerc si eu cat de curand,am mai facut mancaruri cu spanac si branza si stiu ca-s bune.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen! Combinatia spanac+branza e foarte buna. Mai nou cumpar branza de capra si pun peste tot :)) Uitasem cat de mult imi place. Te pup!

      Ștergere
  2. Multumeesc! A iesit bine, dar dupa ce am facut-o si am postat-o, am descoperit cateva idei care m-ar fi ajutat sa fac mai usor reteta si poate mai gustoasa. Invatam tot timpul, mai ales eu :)) Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. interesanta reteta, de retinut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! noi nu ne innebunim dupa spanac, dar la primavara as pune niste urzici.
    Eu mai fac quiche cu somon afumat tocat marunt, sau cu kaizer taiat marunt, sau cu dovlecei taiat fasii subtiri etc. E perfect pt mic dejun dar si pachet la munca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e dor si mie de urzici, nu am mai mancat de ani de zile...
      A fost primul meu quiche (desi am mancat in mai multe ocazii) si am de gand sa fac o gramada de experimente :))

      Ștergere
  5. Nu am mai facut quiche de foarte multa vreme, pana acum am facut doar cu spanac si branza, ti-a iesit excelent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, a iesit chiar foarte bun! A fost primul meu quiche, vreau sa incerc si alte retete.. Aah.. nu am zis nimic dar am gresit ceva in reteta. Cand am bagat la cuptor cu boabele de fasole, trebuia sa pun hartie de-aia pe sub boabe! Off.. ce m-am chinuit sa le scot apoi :))

      Ștergere