25 ian. 2016

Leapsa: The Travel Tag

Pe Zinaida Strinu am zarit-o in comentariile de pe blogul meu. M-a bucurat vizita ei, la fel cum ma bucura toate comentariile voastre. Am zis sa o vizitez si eu si asa am dat de aceasta leapsa. Imi place subiectul, ador sa calatoresc, asa ca.. here we go!

1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?
A fost la Paris, cand aveam 16 ani. Nu aveam emotii si zborul de dus a fost placut. Cel de intors nu, pentru ca eram racita si ma dureau urechile rau de la presiune.

2. Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătorești. 
Aparatul foto, informatii despre destinul ales si sa ma simt bine si odihnita.

3. Cu cine ai vrea să călătorești?
Acum as prefera sa calatoresc cu sotul meu. Dar am calatorit si singura, si in grup, si cu prieteni.. Oricum imi place, doar sa ma simt bine.

4. Ce loc din avion preferi: geam, culoar, mijloc?
La geam. De obicei nu ma ridic in timpul zborului asa ca acolo nu ma deranjeaza nimeni. Iar daca vreau sa dorm, e mai comod.

5. Cum "pierzi timpul" atunci când călătorești?
Citesc, vorbesc cu cine e pe langa mine, privesc pe geam sau dorm :)

6. Numește câteva țări prin care ai călătorit.
Spania (+insule), Franta, Anglia, Andorra, Italia, Germania, Olanda, Elvetia, si mai sunt alte tari prin care am trecut si am facut cateva opriri.

7. Care dintre acestea a fost preferata ta?
Nu as putea sa aleg. Imi plac toate destinatiile, din toate scot ceva bun. Germania imi place intr-un mod deosebit, Elvetia la fel. Se poate spune ca prefer la munte decat la mare, de aceea nu ma incanta atat de tare destinatiile de plaja si caldura cum ar fi Spania si Italia.

8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?
Imi place cu avionul cand trebuie sa calatoresc undeva mai departe. Cu trenul e mai comod si nu dau peste atatea probleme cu bagajele si nici nu trebuie sa astept ore intregi in statie :)) Cu masina e mult mai liber; daca exista posibilitatea, o prefer, dar depinde de destinatie... poate fi obositor. Cu autocarul nu imi prea place, cand am calatorit cu acest mijloc de transport a fost din obligatie sau munca. Si pe apa nu imi place sa calatoresc, dar am fost de cateva ori si nu am patit nimic :))





9. Numește un loc în care ai vrea să te întorci, din locurile deja vizitate?
Nu imi place sa ma intorc in locurile deja vizitate, pentru ca as profita de acel timp ca sa vizitez un loc nou. Totusi sunt cateva destinatii in care m-am intors de mai multe ori, cum ar fi Londra. Si daca tot ar trebui sa aleg, m-as intoarce in Berlin cu sotul meu. El nu a fost inca acolo.

10. Exista un loc in care nu ai mai vrea sa te intorci?

Repet, as vizita alte locuri in loc sa ma intorc undeva. Dar toate destinatiile mi-au placut si daca ar fi sa ma intorc pentru ceva, as face-o cu mare drag, oriunde.

11. Ai ceva pățanii interesante din categoria "M-am pierdut!"?
Nu imi vine in cap acum decat odata in Madrid cu sora mea. Ea traia acolo, eu fusesem de data aceea la Fitur, si cum aveam putin timp liber, ne-am intalnit putin sa ne plimbam prin oras. Timpul zbura impreuna cu povestile noastre, pana ne-am dat seama ca eram pierdute :)) S-a rezolvat usor. Ea l-a sunat pe sotul ei care ne-a ajutat sa ne orientam si sa putem ajunge intr-un loc cunoscut.

12. Unde ai călători special pentru mâncare?

Am calatorit in Euskadi (Tara Bascilor - Spania) pentru servici. Dar m-am bucurat tare mult de mancarea de acolo! Nu calatoresc niciunde special pentru mancare, dar imi place sa incerc lucruri noi si mancarurile traditionale din alte parti.



13. Care este următoarea ta destinație?
Urmatoarea destinatie va fi Irlanda, daca lucrurile ies bine. Apoi ne mai pregatim de Japonia, dar nu e deloc clar cand vom face aceasta calatorie. Pana atunci cred ca vor mai fi de-astea prin Europa.

14. Cum îți place să îți structurezi călătoria?

Imi place sa fac eu toate rezervatiile, sa ma uit de distante, preturi, locuri de vizitat. Imi pregatesc un program ca sa imi dau seama cam cat timp avem la dispozitie, cate am putea vizita si sa pot decide ce sa evit in caz ca timpul e prea scurt. Cand lucram la agentie le pregateam clientilor tot felul de informatii utile, imi placea mult sa o fac. Exact asa fac si pentru mine :)

15. Pe cine provoci?
Pe nimeni in special, dar invit pe oricine sa preia aceasta leapsa. Mi-ar placea tare mult sa va citesc raspunsurile si experientele!

Si acum va las cu cateva poze. Pupici!












12 comentarii:

  1. Hey, salut! Ti-am citit zilele trecute postarile, dar nu am avut timp sa si comentez:) Am ramas surprinsa sa aflu ca momentan locuiesti in Elevetia si ca esti casatorita! Felicitari! Nu o sa preiau lapsa, momentan am calatorit doar in Spania si prin tara, asa ca nu am prea multe de impartasit:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca m-ai citit, Diana, te mai astept :)
      Da, ma aflu in Elvetia, am avut destula Spania, m-am saturat :)) Si m-am casatorit in 2013 in Spania, dar a fost ceva simplu, familiile si prieteni apropiati. Avem de gand sa ne mai casatorim in Romania la biserica ortodoxa, dar la fel cred ca va fi o nunta micuta si simpla. Tu esti proaspat logodita!! Ce frumos! Sa profiti de pregatiri si sa te bucuri de ele, ca apoi nunta trece atat de repede... Te pup!!

      Ștergere
  2. Eu pentru mancare am calatorit cel mai mult pana in Sibiu, ca aveau acolo niste eclere delicioaaaaaaaaase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa de rau imi pare ca nu am putut sa vizitez mai mult Romania.. De fiecare data cand mergem acolo, ba o nunta, ba un botez.. nu e niciodata timp destul sa mergem prea departe. Te pup!

      Ștergere
  3. Am raspuns si eu acestei provocari ,aici http://casutagandurilormele.blogspot.de/2015/06/leapsa-calatoariei.html ... interesante raspunsurile tale ! ...Imbratisari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si citit, am si comentat! Ar fi frumos sa ajungeti pe la Paris, mama a spus ca e "dragoste la prima vedere". Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  4. cred ca ai foarte multe de povestit avand in vedere ca ai vizitat destule tari :).

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu as calatori cat de des si mereu in alta parte. Elvetia e pe lista... curand...
    Ultima poza e de pe coasta Spaniei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cleo, ultima poza e facuta in Menorca (insula care apartine Spaniei). Mie nu imi place atat de tare plaja.. prefer destinatii mai culturale. Daaaar, am adorat Menorca!! Apa cristalina, mancare buna, locuri ascunse, si cel mai important: desi e turistic, nu te impiedici de oameni la orice pas, simti ca respiri. Eu din Elvetia mai am de vazut multe, incet-incet le facem si pe alea. Te pup!

      Ștergere
  6. Eu nu pot decat sa-ti doresc la cat mai multe calatorii! :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere