17 ian. 2016

Cateva cumparaturi de sambata

Hey, incep postarea cu o poza facuta in dimineata aceasta, de pe terasa mea. Daaa, a nins in sfarsit. Ca peste tot, de fapt, iarna a ajuns tarziu. Nu e mare lucru, si cred ca se va topi in curand.
 

Ieri am fost in Franta la cumparaturi. Granita cu Franta si cea cu Germania sunt la 10 minute de noi cu masina. Preferam sa facem cumparaturile mari acolo, fiind mai ieftin. Iar in timpul saptamanii, daca lipseste ceva, cumpar din Elvetia. Iar verdeturile le cumpar aproape intotdeauna de aici, sunt mult mai bune. Bun, deci ieri am fost in Franta, pentru ca imi vorbise o cunostinta de un supermarket mare, Géant Casino, asa ca am decis sa facem o tura pe-acolo sa vedem cum e. Ne-a placut. Pe langa mancare, ia uitati ce mi-am mai cumparat :)

 Imi place orice e facut din ceramica, tare mult. Nu m-am putut abtine sa nu cumpar farfuria si cele trei boluri (nu stiu cum sa le spun). Sunt colorate atat de frumos! In farfurie pot sa servesc salata de rucola, iar in cele micute pot pune gustari. Ieri am mancat calamari in sos de rosii si usturoi. Arata ca o tigaie in miniatura :) Vorbind de tigaie, am cumparat una micuta (12cm) ca sa fac omlete mici. Am si incercat ieri si mi-au iesit tare bune. Fiecare omleta o fac dintr-un singur ou, si ii adaug cate ceva diferit: una cu branza de capra si boia, alta cu busuioc si mozzarella.. Am cu ce sa experimentez acum!

 Era acolo si un magazin Yves Rocher, asa ca am fugit sa imi cumpar rimmel-ul meu preferat: Sexy Pulp. Era la reducere 50%, nu mai tin minte pretul dar m-a costat in jur de 9€. M-am bucurat tare mult de el, al meu e pe terminate.

 Am cumparat in sfarsit aparatul de facut apa carbogazoasa. In Spania apa de la robinet nu e potabila, dar in Elvetia da. Asa ca nu trebuie sa cumparam apa :)) Stiu, cine locuieste in Romania nu stie cum e sa cumperi apa plata cu kilele. Sotul meu bea multa apa minerala, asa ca isi dorea demult acest aparat. Umplem sticluta cu apa de la robinet, o punem in aparat, apasam un buton si..volià. E gata. Am cumparat si concentrate de sirop ca sa putem face suc acasa. Cu fiecare sticluta de sirop, putem prepara 12 litri de suc.

Iata ce spun ei: Contine numai ingrediente naturale, fara conservanti, fara alergeni si organisme modificate genetic. In plus acestea contin mai putin zahar decat bauturile carbogazoase standard: in medie de 3 - 4 ori mai putine calorii in fiecare pahar!

Siropurile noastre sunt cu gust de: fructul pasiunii si mango, kiwi si pere, zmeura si cranberry.
 
Si mi-am luat niste pijamale intregi :)) Pozele vorbesc singure. Dar va spun ca materialul e foarte moale si calduros!

Cam asta e tot, va doresc o duminica cat mai frumoasa! Va pupacesc!

18 comentarii:

  1. eu cumpar apa plata in prostie. nu pot bea de la robinet, mi-e greata si s-a luat toata casa dupa mine :)).

    ce tare e pijamaua aia! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci stii cum e sa cumperi apa multa! Noi bem foarte multa apa, si ma bucur ca nu trebuie sa fiu atenta sa nu cumva sa ni se termine. Aici e chiar foarte buna apa de la robinet :)
      Pijamaua e foarte comoda :))
      Te pup!

      Ștergere
  2. ;) Imi plac vasele la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele din ceramica, asa? Vroiam sa iau si farfurii mici (de cafea) - pentru ca nu avem, dar sotul nu m-a lasat. Erau in aceleasi culori, verde, rosu si galben. :)

      Ștergere
  3. Vasele din ceramica sunt fabuloase, si eu iubesc astfel de lucruri! :) Sa te bucuri de noutati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Si mie imi plac tare mult, ma gandesc serios sa iau farfuriile micute pentru cafea, dar nu pot sa decid pe ce culoare..desi parca ma atrage mai mult verdele. Te pup!

      Ștergere
  4. Vasele acelea din ceramica sunt potrivite pentru a le baga la cuptor, spre exemplu daca vrei sa faci paste, iti iese o portie si sunt asemanatoare cu cele din restaurante :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele trei sunt destul de micute, nu iese de cate o portie.. dar as putea sa incerc cu farfuria. Nu stiu de ce, intotdeauna mi-a fost frica sa bag vase din ceramica la cuptor :)) Sau poate pentru ca le indragesc prea mult si mi-e frica sa nu prinda culoare sau cine stie ce.
      Te pup!

      Ștergere
  5. Ți-am citit tot blogul. :)) În vreo 3 zile că n-am prea mult timp la dispoziție. Îmi place, o să te urmăresc cu drag. :)

    Folosește fără grijă ceramica la cuptor. Și eu am vase din ceramică. Ideea e să nu fie cuptorul încins înainte. Adică pui vasele de ceramică sau lut sau sticlă și apoi dai drumul la foc, să se încălzească treptat cuptorul. În același timp cu vasele. Așa nu-i riscul să se spargă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow! Tot blogul? Bine.. partea usoara e ca blogul e foarte recent :)) Ma bucur tare sa aud asta, Adelina. Si ma bucur ca iti place ce gasesti pe la mine. :*
      Multumesc de informatie, ia uite ca asta nu o stiam. Din sticla bag la cuptor, dar de obicei incing cuptorul inainte.. Sunt vase speciale pentru cuptor, de aceea nu m-am gandit c-ar putea fi vreun risc. Cele de ceramica, mi-e mila de ele :)), dar o sa am in minte ce mi-ai spus. Te pup!

      Ștergere
  6. Ce frumoase sunt vasele! Nici noi nu folosim apa de la robit, decât foarte rar. Ce-i drept, avem multe fântâni de unde ne putem aproviziona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur sa aud ca vasele mele plac :) Mi-s tare dragi astea din ceramica! Asa da, cand eram mica si mergeam la bunici in sat, si acolo erau fantani. Mergeam dupa apa, noi copiii, cu bidoanele.. ce amintiri. Multumesc de vizita, Simona!

      Ștergere
    2. robinet* Acum am văzut că am mâncat din litere!

      Ștergere
  7. Multumesc mult Luiza! :)
    Sunt confuza acum, dupa ce am observat ca multa lume din Ro cumpara apa. Eu doar am copilarit in Romania, si adevarul e ca nu veneam dintr-o familie bogata, al contrariu. Asa ca apa de la robinet era buna. In sat la bunici, scoteam apa din fantani, dar niciodata nu am cumparat. Poate sa fie din cauza economiei? Sau poate din cauza zonei in care am crescut (Ardeal)? Poate in alte parti apa nu e la fel. Chiar nu stiu. Eram atat de sigura ca toata lumea bea de la robinet :))
    Te puup!!

    RăspundețiȘtergere
  8. imi plac tare mult cumparaturile tale. si ceramica si aparatul de "sifon" dar si tigaia micuta.... Sa le folosesti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Corina, deja le-am pus pe toate la folosire si imi plac mult! :)

      Ștergere
  9. Si mie imi plac mult mult vasele de ceramica.
    Despre apa: noi nu mai cumparam apa ci avem o cana Brita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Idee buna cea cu o Cana Brita. Se economiseaza ceva bani :)
      Eu nu ma plang de apa de la robinet din Elvetia. Mi se pare chiar buna.

      Ștergere