27 dic. 2015

Jurnal 27/12/15 + crema cartof dulce si conopida

Salut! Daca vineri nu am scris aceasta postare, o scriu azi. Nicio problema :)















Astăzi... 27 decembrie 2015, 14:40, ultima zi de relax in doi. De maine avem vizita.

Afară este... soare, nici urma de nori. Totusi e racoare. Se poate spune ca e vreme buna, desi as prefera sa ninga.

În casă... e curat si liniste.

În bucătărie... la fel, e totul strans si curat. Tin sa spun ca am facut supa-crema cu cartof dulce dupa reteta de la Luiza. A iesit foarte buna crema! Am pus si eu o gramada de usturoi, pentru ca si noua ne place. Singurul lucru ce am schimbat la supa-crema mea e ca am adaugat si branza philadelphia la sfarsit. Ne-a placut tare mult si vom mai face :)


Sunt îmbrăcată cu… blugi si o bluza de stat prin casa.

Ascult... muzica ce se da la radio.

Citesc... am inceput cartea Girl with a pearl earring - Tracy Chevalier. Merge incet, dar imi place deocamdata.

Ce mai mesteresc... nu mare lucru zilele astea. Nu prea am chef de nimic.. am multe de facut si nu stiu pe unde sa incep.

Mă gândesc... ca maine vin niste prieteni la noi, care vor pleca doar duminica viitoare. Asa ca ma gandesc pe unde sa ii ducem, cum sa organizam timpul si cel mai important, ce sa facem de Revelion.

Am învățat… sa ma bucur de lucrurile mici.

Aştept/Sper... astept sa ajunga prietenii mei, imi e dor de ei!! Nu am rabdare pana maine :))

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… sa petrec timp cu ei, sa ii plimb prin locuri frumoase, sa vorbim ore intregi si sa ne simtim bine.

Mi-e dor... de Andreea, si de mamaruta.

Unul din lucrurile mele preferate... Sa beau cafeaua dimineata pe terasa noastra, mai ales zilele astea insorite.

Fotografii pentru voi... 



Multumin Taniusa ca ne gazduiesti jurnalele :)


Va pup!!!

6 comentarios:

  1. ce imi plac pozele...
    Plimbare placuta sa aveti!

    ResponderEliminar
  2. Multumesc mult, Corina! :)

    ResponderEliminar
  3. Mmm!Ia sa vad si eu aceasta reteta si sa fac supica :)

    Daca la exterior parea bun tortul, privind interiorul deja inghit in sec :))

    Te pup!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A iesit taaare buna supica, sa o incerci si tu! Bine, eu sunt innebunita dupa supe-creme :))

      Tortul a iesit foarte bun! Peste crema pusesem un strat de capsuni feliate, si ma gandesc ca as fi putut pune mai multe, sa fi dat un gust mult mai acrisor. Iar pe deasupra, am imbracat tortul cu frisca facuta de mine amestecata cu fructe variate (capsuni, zmeura, cranberry si blueberry)
      Bradul l-a facut sotul meu, asa ca tot meritul pentru el, ca s-a chinuit destul :))
      Te pup, Ela!!

      Eliminar
  4. Cum de am sarit de postarea asta..o fi fost in perioada aia cand am fost afectata de vestea despre deces.
    Hi hi, ma bucur ca v-a placut supica :))
    Vad ca si voua va place sa o faceti bomba :D ..noi suntem innebuniti dupa usturoi, sa vezi cat usturoi pun la sosul de paste :))
    Tortuletul arata super!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A fost tare buna!! Nu prea am eu retete pentru supe-creme deoarece le fac cu ce am in casa, intotdeauna. Mai variez, dar sunt ingrediente ce nu lipsesc niciodata: apio, morcov si cartof. Noua ne place mult usturoiul, si tot ce e picant. Avem colectie de salse picante, gen Tabasco, si astea nu lipsesc in nicio mancare. Doar trebuie sa am grija cand vine cineva sa manance la noi :)) Tatal meu face condiment din ardei iuti uscati, si e atat de buun!
      Te pup!

      Eliminar