18 sept. 2016

Din bucatarie 3

Va fi o postare lunguta, pentru ca s-au cam adunat mancarurile pentru aceasta postare. Mai am si pe telefon cateva poze, dar inainte sa le cobor pe calculator, am zis sa fac ceva cu acest folder. Anumite mancaruri nu sunt facute la mine acasa, dar daca le postez e pentru ca sunt preparate de mine :)
Imi plac acest gen de postari pentru ca ofera idei. Eu de multe ori habar nu am ce sa mai fac de mancare, si de multe ori am gasit idei interesante pe bloguri sau pe youtube. Daca va ajuta cu ceva, ma bucur.

Asta nu e mancare, dar e un vin foarte foarte bun, as putea sa spun ca deocamdata e vinul meu preferat. Daca aveti ocazia, sa il incercati. Nu conteaza marca, dar sa fie Grüner Veltliner.
 Iaurt natural cu strugurei si sirop de artar, pentru mic-dejun.
 Orez risotto de rosii cu peste (congelat).
 Poza asta e veche, acum (inca) mai am rosii din Romania, din gradina verisoarei mele.
 Paste umplute cu spanac, cu parmesano, salata de cartofi si pui.
 Grapefruit, care imi place sa il mananc cu mult zahar.
 Mamaliga cu branza, muraturi..
 Avocado cu sare si piper, ne place foarte mult, plus ceva branzeturi si muraturi.
 Un fel de iahnie, daca se poate numi asa :)) La fel am facut fasolea verde cu ce era prin casa.
 Cartofi cu branza la cuptor.
 Pizza, descoperita reteta la Danutza, si de cand am descoperit-o am facut de foarte multe ori pizza acasa. Farfuria am primit-o cadou de la sora mea, e enorma, special pentru pizza si o ador :)
 Verdeturi la cuptor cu oua si branza, ceva inventie cu ce era prin casa. A iesit foarte bun! Am pus si cartofi, brocoli, morcovi..

 Sus si jos, paine cu smantana, aromat si o salsa picanta. Salsa din pacate nu o mai pot gasi sa o cumpar, pentru ca e produs adus din Perú si aici nu se gaseste :(
 Rosii, mozzarella, ulei de masline, sare si busuioc. Busuiocul ar fi mai bun proaspat, dar daca nu, si acesta uscat isi face treaba.
 
 Risotto de rosii, cartofii in cuptor cu branza, pe care i-ati vazut mai sus, si somon.
 Ardei rosii, verzi si galbeni umpluti cu o amestecatura de branza cu ceapa.
 Stiti voi cat imi place painea unsa cu orice :)) Daca nu ati mancat niciodata, va recomand painea cu margarina, castraveti murati si boia. De mica mancam asa si imi placea la nebunie, la fel si acum.
 Aici cred ca pregateam ingredientele sa fac guacamole. Si cred ca v-am mai spus cum il fac eu. Chiar zilele trecute am facut, si nu am pus rosii ca sa nu fie prea lichid. Sotul a spus ca fara rosii ii place mai mult.
 Dovlecei si vinete la gratar.
 Special pentru mine :D
 Zacusca, pate vegetal si verdeturi.
 Pudding de fistic. Ne-a placut foarte mult. Era la plic, si se pare ca a fost cumparat in Romania. Am tot cautat in tara sa cumpar, dar nu am gasit altceva decat pudding de caramel, vanilie, ciocolata si capsune.
 Iar pizza facuta de noi, multumim Danutza pentru reteta!! :D

 Mancare de naut. Mai nou am descoperit ca imi place sa il mananc simplu, cu sare, piper, boia, ulei de masline si eventual ceva condiment de cimbru sau marar..
 Spanac cu paste. Ciudata combinatie, stiu.
 Mic dejun, paine cu ou fiert si aromat. Nu stiu ce-mi trecuse prin cap, nu prea mananc ou, nu-mi place.
 Verdeturile la gratar cu tzatziki, desi nu se vede in poza, sotul avea carne la gratar, pe care tot cu tzatziki l-a mancat, si cateva aperitive. Tzatziki ne-a iesit destul de bun, desi iaurtul nu era cel mai bun, iar mararul nu era proaspat. Am sa mai incerc sa fac, imi place sa il mananc si gol, sau cu paine :)

Daca doriti o reteta anume, v-o spun incantata. In rest, sper ca va sunt de folos ideile prezentate aici. In curand mai fac o astfel de postare ca incepe toamna si m-am pus pe bucatarit :D

Va pup!

26 de comentarii:

  1. Harnicuto,ce de mancaruri bune si colorate sunt la tine.Mi-am amintit si eu ca am in congelator naut fiert,cred ca nu e nicio problema daca il decongelez si il prepar.Ia spune-mi cum este combinatia spanac cu paste?Spanacul l-ai facut simplu sau cu smantana,as incerca si eu sa fac.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spanacul il fac mereu cu lapte (si faina), ca sa fie mai mult. Prajesc putin usturoi tocat marunt, adaug o lingura mare de faina, apoi spanacul stors de apa, apoi o cana mare de lapte, sau mai mult, pana ce obtin sosul potrivit. Eu mereu l-am mancat asa, e foarte bun :)
      Pastele erau de-alea facute din oua, sau asa ceva. In orice caz erau niste paste mai speciale. A fost ciudata combinatia, dar destul de bun :))
      Pupici!!

      Ștergere
  2. Ce bogatie de idei, aici in casuta ta!
    Poti detalia cum pregatesti nautul si spanacul?
    Multumesc mult! Duminica placuta si o saptamana la fel!
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spanacul il fierb vreo 5-7 minute, scurg de apa, limpezesc si apoi il toc marunt. Separat prajesc 1 catel de usturoi (eu de obicei pun putin mai mult, ca ne place) tocat marunt, dar nu il prajesc foarte mult pentru ca usturoiul daca se arde da un gust foarte amar apoi, adaug o lingura mare de faina, prajesc un minut, apoi pun spanacul si o cana mare de lapte. Lapte mai tot adaug in timp ce amestec, pana cand vad ca e pe placul nostru. Mai pun sare, si mai las pe foc vreo 3 minute.

      Nautul mereu il cumpar la borcan sau cutie, direct fiert. Prajesc o ceapa mare, pun sare si boia, apoi nautul. Cateodata mai pun si bulion, poate vreo frunza de dafin..
      Duminica placuta, imi pare rau ca raspund atat de tarziu..

      Ștergere
  3. Bine ca nu m-am uitat la postarea asta flamand, ca o luam razna! Arata toate demential, mai asteptam si alte postari cu mancare, sa am de unde ma inspira.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai vin, mai vin :)) Incepe toamna, frigul si cheful meu de bucatarit :D

      Ștergere
  4. Mi-am învăţat lecţia, când văd că ai postat, merg întâi la bucătărie, mănânc bine, apoi deschid pagina, e mai sănătos aşa. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Sa stii ca si eu cand fac postarile, daca mi-e foame mi se face pofta de toate alea. Eu nu mi-am invatat lectia inca :))

      Ștergere
  5. Din tot ce ne-ai aratat am o singura obiectie. Margarina. Nu o folosesc nici sa ma pici cu ceara. Mai bine putin unt sau si mai bine ulei de masline picurat pe paine prajita. Nu ma dau inapoi nici la untura de porc pe care n-am mai gustat-o de nu-mi aduc aminte de cand.
    In rest, totul arata foarte apetisant si se vede ca ai fantezie in combinatiile de pe farfurie. Si eu fac paste cu spanac, suncuta si ciuperci. A fost o inspiratie de moment in anii studentiei si a ramas in meniu :)
    O saptamana buna, Evelyn !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si untul imi place. Si uleiul de masline! As putea sa mananc paine cu ulei si cu sare :)) De fapt chiar imi place. Aveam un ulei de masline cu busuioc care imi placea atat de mult!! Margarina am primit-o de la mama, si.. imi place :) Poate nu e sanatos, dar nu ma pot abtine hehehe.
      O saptamana buna si tie, draga Dani!

      Ștergere
  6. numai bunatati aici la tine! pofta mare!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca si Parintele Victor, mananc si apoi mai citesc la tine :)
    Totul arata apetisant. Totul pana si spanacul pe care il uram toti din casa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Atunci nici urzicile nu va plac? E foarte bun spanacul, si sanatos :D

      Ștergere
  8. Ce de bunatati pe aici, as minca din toate cite putin ca sa le simt gustul si aromele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-as oferi cu drag cate putin din fiecare! Multumesc de vizita Geta! O Duminica frumoasa!

      Ștergere
  9. Ce de idei! Merci mult! O să fac mâncarea de năut (arată super bine) și pizza și dovlecei așa simpli la cuptor și salata cu mozzarella. Am de lucru. :)) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihihi.. Ai facut pizza? Cum a iesit? N-am mai facut de ceva zile acum, iar mi-e pofta. Azi avem supa de pui cu taietei de casa adusi din Romania. Mai fac un pireu pe langa si cam astea erau mancarurile mele preferate cand eram mica mica. Te puup!!

      Ștergere
  10. Bune-bune! Toate mi-ar placea sa le gust. :) Chiar si margarina, pe care de regula o evit, dar nu fac mofturi cand cineva imi ofera un preparat cu margarina. :)
    Delicios! Desi sunt un dezastru in bucatarie (unii-mi spun si "cascadorii râsului) sunt aici multe feluri care mi-ar reusi si mie: vinete la gratar, spanac cu paste... Imi place ca sunt retete simple, care se prepara rapid, cele mai multe, si sunt delicioase. :)
    Zile fericite iti doresc! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Margarina am primit-o de la mama. E margarina Delma, imi place mult :)) Dar daca nu o am asta, aici nu cumpar decat unt.
      Incerc sa gasesc retete rapide, caci nu am timp in timpul saptamanii sa fac de mancare. Am timp seara, cand mor de somn si oboseala :))
      Te pup, zile faine si tie!! :)

      Ștergere
  11. vai de mine! ce-i aici? imi lasa gura apa...
    esti o gospodina talentata si harnica!

    RăspundețiȘtergere
  12. apetisante fotografii !
    mulţumesc pentru ideile prezentate atât de frumos !!!
    cu drag, îţi doresc multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere