1 iun. 2016

Din bucatarie

Salut!

Ia sa vedem ce am mai mancat zilele astea. La anumite mancaruri gasiti si link pentru reteta, daca nu este si va intereseaza vreuna, sa ma intrebati :)

Paine cu pate vegetal, castraveti si ridichi.

Cartofi cu branza de burduf la cuptor. Reteta am luat-o de la Danutza si o gasiti apasand AICI. A iesit foarte bun.

 Ghiveci de legume cu orez.

Paine facuta de sotul meu. Mai trebuie sa incercam :))

 Fasole frecata (sau batuta - depinde in ce zona va aflati hehehe) cu ceapa, multa ceapa si castraveti murati

Prajituri cumparate de pofta...

Salata: rosii, ridichi, castravete si ceapa verde. Cu sare si ulei de masline.

Tortilla, din nou.



 Tocanita de cartofi noi.

 Fasole cu ceapa si piper. Nu stiu daca soiul acesta de fasole are vreun nume special, boabele sunt mai mici si verzi. Ne grabeam sa facem mancarea asa ca am facut ceva foaarte rapid dar care a iesit chiar bun pana la urma.
Fac poze la farfuria sotului de obicei, fiindca el mai mananca si carne, iar farfuria lui mereu arata mai prezentabila :))

Supa-crema de mazare verde. Reteta am luat-o de AICI, de la Ruxandra. E foarte usor de facut si ne-a placut foarte mult, sa incercati si voi!


Ciorba de salata si mamaliga cu branza. Mereu le mancam impreuna cand eram mica si imi era chiar dor sa fac. Ciorba mi-a iesit foarte buna.

Va doresc o saptamana cat mai frumoasa in continuare, va puuup!

26 de comentarii:

  1. Totul pare foarte ademenitor. Chiar prea ademenitor...
    O supa crema de mazare cred ca deja ma tenteaza taaare! Voi incerca si eu! :)
    O zi minunata, Evelyn!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Suzana! Pe mine supa-crema de mazare chiar m-a surprins, sper sa iti placa si tie la fel de mult :)

      Ștergere
  2. Pana si sandwichurile tale sunt speciale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Speciale nu sunt, e doar paine cu pateu :))
      Dar cam asta mananc in ultima vreme cand nu am chef de gatit, si chiar se repeta! Mai schimb verdeturile :)

      Ștergere
  3. O doamneeeeee ce bunataturi! Mie abia mi se face mancarica, iar stomacul mi-a luat-o razana, nealimentat de dimineata... O pofta nebunaaaaaaaaaa mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :)
      Eu de obicei nu mananc nimic de dimineata (doar cafea), stiu ca nu e bine, dar nu reusesc sa ma obisnuiesc sa mananc. Apoi de pe la 10-11 daca vad mancare, imi vin toate poftele :)) Mi-e interzis sa ma duc la cumparaturi la ora aia hehehe

      Ștergere
  4. Variat si colorat meniul vostru :) Din toate la mamaliga m-am oprit. N-am mai facut de multisor, bine ca mi-ai amintit. A]ropo de bucataria elvetiana, ai invatat sa faci rosti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut mamaliga deja de cateva ori anul asta, si de fiecare data a iesit mult. E buna, dar acum vom face o pauza :))
      Rösti am cumparat o data, se vinde direct preparat, doar trebuie pus in tigaie si gata. Nu stiu de ce nu am incercat sa fac niciodata acasa. Se aseamana foarte tare cu tortilla, doar ca in rösti cartofii trebuie razaliti. Adevarul este ca nu stiu daca mai are vreun secret :) Imi place, dar prefer totusi tortilla, sa simt bucatile mai marisoare de cartofi.
      O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  5. Delicii culinare! :) Tot ce ai prezentat aici e super pe gustul meu - painea facuta in casa imi place mult (nu cred ca e aceeasi reteta cu a ta, dar tot buna e). :) Nu am mancat, din cei ai prezentat, mancare de fasole cu boabe verzi (poate sunt boabe scoase din pastai verzi). Si nici praji ca acestea, dar imi plac... enorm prajiturile - dulciurile, in general - si nu le spun "nu" cand ma tenteaza. :)
    Multumesc pentru urare!
    Ziua minunata sa iti fie! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Painea desi arata bine in poza, nu a iesit foarte buna, mai trebuie sa incercam. Nu sunt sigura unde am gresit :)) Fasolea in general imi place, de aceea am cumparat-o si pe asta (in Franta) sa incerc, si e chiar buna, parca mai "light". La Migros (supermarket de aici) au mereu prajituri care arata foarte bine, dar sunt si scumpe, asa ca nu iau. Doar cand mi-e foame cand sunt la cumparaturi si mi-e pofta de orice :)) Imi tot spun ca trebuie neaparat sa ma duc la cumparaturi cu stomacul plin! Weekend frumos, Diana! Pupici

      Ștergere
  6. vreau si eu cartofi cu branza de burduf, buna idee!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, a iesit foarte bun! Branza era pentru mamaliga, dar cum eram satui de mamaliga, cautand printre retelele Danutzei, am dat de reteta asta. :D

      Ștergere
  7. Ah ce bine arata toate!Eu m-am inspirat de la tine si am facut cartofi cu branza la cuptor,au iesit foarte gustoase.Te rog spune-mi cum ai facut tocanita de cartofi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Carmen! Ma bucur ca te-am inspirat (si eu).. ne inspiram una pe alta :)
      Tocanita de cartofi noi: Am pus la prajit in ulei o jumatate de ardei rosu, o ceapa mare (in loc de doua mici, cum apare in poza), astea taiate cubulete mici, si doi morcovi razaliti (pentru culoare). Cand devin sticloase, se adauga o lingurita de boia, sare si cartofii noi (pe care i-am vazut mai mari, i-am taiat in doua bucati. Nu le-am dat jos coaja, doar i-am spalat bine). Se acopera cu apa si se lasa la fiert o jumatate de ora, sau pana ce cartofii se inmoaie fara sa se destrame. Intre timp scade putin si apa. Se freaca o lingura de faina cu 400gr de smantana si doi-trei catei de usturoi taiati marunt, si se adauga peste tocanita de cartofi potrivind consistenta dorita cu faina sau lapte (eu niciodata nu a trebuit sa potrivesc nici cu faina nici cu lapte) Se mai lasa sa fiarba vreo 5 minute amestecand continuu. La sfarsit se adauga verdeata de patrunjel taiata marunt si se potriveste de sare.
      Ador tocanita de cartofi noi, pacat ca nu se poate face tot anul. Si ce noroc am cu caietul de retete de la mama :)
      Iti doresc un weekend minunat, te pup!

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru reteta,sigur o incerc saptamana asta.

      Ștergere
  8. Heheh, eu toata viata mea i-am spus fasole frecata, ca asa se spune pe la noi. Pana cand cineva s-a ras de mine cand m-a auzit, ca cica se spune "batuta" :)) habar nu aveam. Nici "facaluita" nu am auzit niciodata, pe unde se spune asa?
    Ma bucur sa te vad pe aici, weekend frumos, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite o ciorbă de salată o să fac săptămâna asta. Merci de idee! :) Sper să ajungă soțul în piață. Și de o fasole bătută mi-e poftă. Și tot fasole frecată îi zice și în zona mea de Ardeal. :))
    Totul arată super bine! Să mai postezi poze. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut ciorba radauteana, dar nu am mai apucat sa postez aici. Tot asa, am luat ideea de la Carmen :) Imi place sa vad astfel de postari ca de multe ori nu mai stiu ce sa fac de mancare. Si de la voi ma inspir :))
      As posta mai des, daca as avea ce. Dar suntem doi, mancam putin.. asa ca mancare mai serioasa fac mai rar. Te pup, duminica faina iti doresc!

      Ștergere
  10. gata, am facut meniul pe sapt viitoare :) . Totul e minunat aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Multumesc mult! Ma bucur daca inspir pe cineva, si eu caut mereu tot felul de inspiratii pe bloguri :)

      Ștergere
  11. Tocanita de cartofi cu smantana o prepar la fel, insa fara faina, atat cu cartofi noi cat si vechi, asa fac si pe cea cu ciuperci, dovlecei, uneori le combin. Toate arata delicios!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tot auzit si citit ca faina nu este buna in mancaruri. Adica mai bine daca nu se pune. Dar sincer, reteta asta mereu s-a facut asa, si la bunica, si la mama, si la sora-mea.. si parca mi-e greu sa rup obiceiul :)) Mi-e frica poate nu se ingroasa suficient, dar intr-o buna zi voi incerca si fara.
      Si eu fac la fel toate tocanitele cu smantana, fie de ce o fi. De ciuperci nu am mai facut demult, era printre preferatele mele cand eram mica. Iar de dovlecei nu am incercat niciodata.
      Te pup!!

      Ștergere
  12. Tocanita de cartofi o sa fac si eu, ieri am facut ciulama de pui si ciuperci, cam tot pe aceeasi idee. A iesit tare buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din lipsa de timp, abia acum raspund la mesaje. Tocanita de cartofi s-a terminat demult deja, iar acum mi s-a facut asa o pofta :))) Cred ca mi-e foame! Te pup!

      Ștergere