20 mar. 2016

Plimbare de sambata: Interlaken + St. Beatus Caves

Salut! :)

Ieri, sambata, am avut parte de o zi insorita, si am ajuns sa cred ca a sosit primavara! Dar nu.. azi e iarna iar. Ne-am baut cafelele pe terasa, partea asta am lungit-o pentru ca ne era atat de bine sub razele soarelui.. si ne gandeam unde sa mergem. Am luat harta Elvetiei in mana si am inceput sa ma uit. Interlaken, am spus. Citisem despre locul acesta in cartea Adulter de Paulo Coelho, si vazusem poze foarte frumoase din zona aceea. Gata, am decis. Vreo doua ore, doua si ceva cu masina. 

Pe drum ne-am minunatit de frumoasele zone din Elvetia centrala, am facut cateva video-uri de drum si poze.. ei, asta intrand in Berna, capitala Elvetiei, si alta apropiandu-ne de Interlaken.

Interlaken este un orasel aflat, asa cum ii spune si numele, intre doua lacuri destul de mari: Thunersee si Brienzersee. Din motive diverse, nu am poze in Interlaken city, si nici de pe partea lacului Brienzersee. Dar este extraordinar si merita vazut :) 
Cat despre Thunersee, ne-am oprit pe malul lacului sa ne bucuram putin de priveliste. Iata:
Noi am pornit tarziu de acasa si nu am avut timp necesar pentru unele vizite. Ideal ar fi sa mergem tot un weekend acolo. Este un tren care se ia din Interlaken si te duce pana sus pe Jungfraujoch, dar altadata cand o sa am ocazia sa ajung, o sa va povestesc. Trenul face cam 2 ore pana sus, se schimba in doua statii si daca bine am citit, costa vreo 60 de franci de persoana. 

Continuand pe malul lacului, am mai oprit la St.Beatus-Höhlen. Este vorba despre o pestera enorma. Pana sa ajungem la pestera, a trebuit sa facem o plimbare lunguta, dar a meritat efortul :)) 

Iata aici poze pana la pestera. Nu sunt in ordine, caci nu am avut rabdare sa le pun una dupa alta.
Despre acest loc, pe scurt:
- Cascada extraordinara ce se vede in poze vine din pestera, din interiorul muntelui
- Sunt 14 km explorati in pestera, din care se poate vizita 1 km, pregatit special sa ne putem plimba si cu lumini destule sa putem vedea ce a facut apa in toti anii acestia pe acolo
- Plimbarea dureaza in jur de 75 de minute
- Temperatura pesterii e intre 8º si 10º grade
- Se poate vizita cu ghid sau fara, noi am ales fara. Se gasesc explicatii si pe parcurs
- Se spune ca acum vreo 1900 de ani in urma, se afla un dragon teribil in aceasta pestera de pe malul lacului Thunersee. Pana a venit Beatus, un calugar de origine irlandeza, si l-a invins. De acolo in ziua de azi pestera ii poarta numele.

Am facut multe poze si in interior, sper ca acestea alese se vad destul de bine. E plin de scari, cascade, stalagmite si colturi parca scoase din povesti.
Excursia s-a terminat, ne-a placut tare mult aceasta iesire.. imi pare doar rau pentru ca nu am avut mai mult timp la dispozitie, au ramas multe pe lista. Vreau sa ma mai duc in acea zona, dar precum am spus si mai sus, cel putin ar trebui sa fie un weekend intreg.

Sper ca v-au placut pozele. Va pup si va doresc o duminica frumoasa! :)

10 comentarii:

  1. ce frumos! pare tare interesant! imi plac pesterile si nu prea ma apuca claustrofobia in ele, desi in alte locuri inchise ma simt panicata.

    in slovenia la postojna ai fost? eu am ajuns acum trei ani si am poze proaste, dar merita vizitata: http://alinaluibrumarel.blogspot.com/2013/07/jurnal-de-vacanta-slovenia-2013-pestera.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am treaba cu claustrofobia in pesteri, se pare. Dar cum spui tu, in depinde ce locuri nu ma simt bine :)) Nu pot intra in saune si in aparatele alea pentru solarium.
      Nu am fost in Slovenia! Ti-am citit postarea si pare foarte interesanta vizita. E mult mai mare partea vizitata si e interesant ca se face cu un trenulet (parte din traseu), vreau si eu hahaha
      Am observat jurnalele tale de vacanta si sunt tare interesata sa le citesc si sa iau idei din locuri unde nu am fost. Cand am putin timp, ma pun pe treaba :)) Te pup!

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa zona, cred si eu ca v-a placut:) Mi-ar placea sa ajung si eu prin Elvetia candva:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e frumos acolo, imi pare rau ca nu e mai aproape de noi.. Cu aproape 3 ore de dus si alte 3 de intors... trebuie sa ne placa drumul si condusul :)) altfel nu prea merita. Sper sa ajungi candva si tu, merita vazuta tara asta. Te pup Diana!

      Ștergere
  3. frumoase locuri aţi vizitat ! fotografiile sunt reuşite - felicitări ! am călătorit şi eu, pe aripile imaginaţiei !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Draga prietena, cateodata citind, vizionand filme si interesandu-ne despre diverse locuri, invatam mai multe decat mergand acolo. Frumusete este peste tot, doar trebuie sa deschidem ochii. Te pup cu drag!

      Ștergere
  4. Imi seamana cu cascada din povestea lui Sherlock Holmes :) Adica si in Elvetia erau dragoni ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa spune legenda. Mie povestea mi se pare asemanatoare cu cea a lui Sfantul Gheorghe. Ah, mai sunt patru zile pana de Sf. Gheorghe, in Catalunya e mare sarbatoare :)

      Ștergere
  5. Fain, fain, mi-a placut plimbarea virtuala, cu siguranta mi-ar placea si pe viu sa vad acele caderi de apa din pestera dar si exteriorul iti taie rasuflarea. As zabovi ore in sir pe malul unui lac. Loc bun de tihna si meditatie.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca ti-ar placea!!
      As fi stat si eu mai mult, pacat ca nu era timp suficient. Dar ma voi intoarce, cat de curand :)
      Te pup!!

      Ștergere