6 feb. 2016

Reteta: Tocanita de pui cu smantana

Hey! Va aduc o reteta mult prea cunoscuta dar care e foarte usoara de facut si poate dau idei cuiva care nu stie ce sa gateasca :)

Deci: Tocanita de pui cu smantana

Ingrediente:
- 1/2 ardei rosu
- 2 cepe micute
- 2 catei de usturoi
- telina
- 2 morcovi
- 300gr de smantana
- 1 lingura de faina
- pui (eu am pus piept de pui, putin, doar sotul mananca, voi puteti pune mai mult)
- sare, boia..

Condimentele care le-am folosit eu sunt urmatoarele: sare, piper, patrunjel, tarhon, boia, cayena (piper rosu - iute). E prima data cand pun tarhon in tocanita si tare mult mi-a placut gustul care i l-a dat! 


Taiem marunt ceapa, ardeiul, morcovii si telina, apoi punem tot la prajit in putin ulei. Cand ia culoare, adaugam putina boia si cayena. Se adauga pieptul de la pui taiat bucati mai mici, 2 lingurite de sare si se umple cu apa cat sa treaca peste carne. Se lasa la fiert 50min amestecand cateodata si completand cu apa la nevoie.


Dupa ce trece acest timp, puiul e facut bine si verdeturile moi. Se adauga cei 2 catei de usturoi zdrobiti, si 300gr de smantana amestecate cu 1 lingura de faina. Se mai lasa pe foc 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul, tarhonul si piperul. Se verifica de sare si de consistenta. Si e gata tocanita!



O sambata cat mai frumoasa va doresc! Va pup!!

7 comentarii:

  1. Bunica mea, în viziunea mea face cel mai bun pui cu smântână...de când nu am mai mâncat de la ea nu am putut să mănânc în altă parte...pur și simplu nu e ca al ei...
    :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai reteta de la ea? Poate incerci sa faci si tu pana iti iese macar asemanator cu al ei :) Si eu imi amintesc cu drag de anumite mancaruri care le mancam doar la bunica si mi se pareau atat de bune.. incerc sa fac cat de bine stiu, si tot inbunatatesc, poate poate odata cuiva o sa ii placa la fel de mult mancarurile mele precum si mie ale bunicii. Multumesc de vizita, Lavinia! Te pup

      Ștergere
  2. O fi cunoscuta, dar eu sunt antitalent la bucatarie si adevarul e ca nici nu ma atrage in mod deosebit. Mai am eu momentele mele, putine ce-i drept, cand ma mai apuc de una alta.Cu siguranta o sa incerc reteta ta, nu cred ca am facut inca vreo tocanita de pui singura:)) Si asta desi locuiesc singur de vreo 3 ani deja, nu mi s-a prins de mana gatitul:) O sa fiu o nevasta jalnica:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuu vei fi jalnica :)) Crezi ca mie intotdeauna mi-a placut? Off.. cand eram mica nu ma atragea deloc, apoi prima data cand m-am mutat cu sotul meu, eram tineri si eu habar nu aveam de gatit. Mancam ce apucam si faceam lucruri foarte simple. Incet incet a inceput sa ma intereseze bucataria, sa imi placa sa incerc mancaruri complicate. Muuulte am gresit si am aruncat pana sa imi iasa ceva comestibil :)) Asa ca nu te stresa daca nu iti vor iesi din prima, si nici nu-ti fie frica sa incerci. Dar daca iti iese bine, vei vedea cata satisfactie vei simti. Te pup!

      Ștergere
  3. Doar două lucruri aş spune, că aşa sunt eu uneori, cârcotaş. :)) Cepele din compoziţie le-aş pune mai mari, ceapa îi dă un gust dulceag, plăcut, mai ales dacă-i călită un pic (cu celelalte legume). Şi apoi n-aş rata aşa ceva fără mămăligă, chiar dacă aproape la fel de bună ar fi cu pâine de casă.
    Şi ca să şterg supărarea pentru cârcoteală :)), trebuie să recunosc că arată minunat.
    Seară faină să fie la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Deci, daca ar fi dupa mine, cand e vorba de ceapa si usturoi, as pune o gramada, le ador! Dar sotul se mai plange cateodata ca am pus prea mult, mai ales la ceapa. O data imi amintesc ca facusem vinete. Si uitasem reteta, ca doar eu trebuie sa am caietelul de retete de la mama in fata, ca altcumva memoria mea e prea rea. Si cum am facut dupa capul meu, la trei vinete am pus trei cepe mari :)) Nu poti sa iti imaginezi ce a iesit acolo! Nici eu nu puteam manca de cat de tare pisca de la ceapa. Dar am fost nevoiti sa le terminam :D
      Apoi cu mamaliga e complicat, decand am facut odata de nu mi-a iesit bine, de atunci mamaliga o face doar sotul :)) Chiar mi-e dor, acum ca spui. Multumesc mult! O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  4. In reteta originala se mai pune si un iaurt natural, pe langa amestecul de smantana+faina. Dar la momentul de fata nu aveam :)) A iesit totusi bun. Iar smantana care o cumpar aici nu are nicio legatura cu smantana care o folosea bunica/mama pentru aceasta reteta. Anyway.. tot poate iesi bun, rezultatul conteaza. Te pup!!

    RăspundețiȘtergere