1 feb. 2016

Din zilele trecute

A mai trecut o luna, iata ca suntem deja in februarie. Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut timpul.. Zilele astea sunt foarte stresante, tot pe fuga sunt si tot nu am avut timp sa stau linistita sa scriu pe blog, desi de citit am citit. Nu am scris nici jurnalul de vineri, dar nu-i nimic, imediat e vineri iarasi :))

Azi am rezolvat in sfarsit ceva important pentru masina, dar am avut o durere de cap insuportabila toata ziua. Nu iau medicamente, asa ca am rabdat. Ma stresez mult uneori din cauza actelor, documentelor si altor hartii ce imi omoara zilele aici... In Romania nu imi mai amintesc mai de nimic cum functiona, eram prea mica sa inteleg de facturi si de-alea. In Franta am locuit prea putin sa invat cum merg treburile, iar in Spania totul mi se parea destul de simplu. Poate si faptul ca in Spania cunosteam limba si ma integrasem, crescusem acolo, a facut sa mi se pare atat de simplu. Sa nu mai spun ca toate actele le facusera parintii mei cand eu eram mica. Nu stiu.. cert e ca de cand m-am mutat aici in Elvetia, dau de multe batai de cap. Nu cunosc limba destul incat sa ma descurc singura, nici nu imi place sa deranjez putinii oameni pe care ii cunosc aici, sunt atat de multe de platit, atat de multe acte necesare pentru orice, atatea locuri in care trebuie sa umblu, ca sa ma trimita in aaalte locuri.. simt ca o iau razna uneori. Incerc sa imi fac liste, dar asta ma deprima mai tare cand vad ca nu am reusit sa imi rezolv lucrurile si lista aia tot creste. Mi-e frica uneori sa nu uit ceva important. Niciodata in Spania nu am simtit asta.. acolo toate erau sub control. Imi pare rau ca va innebunesc cu ale mele, dar aveam nevoie sa spun cuiva...

Lasand astea la o parte, am observat ca postarea cea mai vizitata este cea cu cumparaturile de sambata, asa ca m-am gandit sa va mai arat ce am mai luat sau am primit zilele astea. Sau pur si simplu ce am mancat :) Iar va asteapta poze :)

 Ador verdeturile, le am in fiecare zi :) Imi plac culorile, mirosurile..
 Ciorba de cartofi cu tarhon si smantana, foarte buna! Ah, si morcovi si telina :)
 "Tocanita" de linte cu verdeturi si "chorizo", dupa reteta spaniola.
 Nu am putut sa ma abtin sa nu cumpar branza mea preferata, desi e foarte scumpa.. o data pe an nu strica :)) Si m-am bucurat taaaaare mult de sosul de ardei iuti, care il cumparam in Romania, dar nu l-am mai gasit niciunde... il ador, il mananc uns pe paine de obicei ca sa ii simt bine gustul. Ar trebui sa ma duc si sa mai cumpar pana nu se termina.

 Floricica primita de la sotul meu. Imi place tare mult si acum toata casa miroase placut :) E una dintre florile mele preferate! Si poate nu ma credeti, dar floarea mea preferata este garoafa :)) In Romania vedeam de vanzare intotdeauna, pe aici si prin Spania mai rar si in mai putine culori.
 "Enchiladas", am avut iar pofta de mancare mexicana :D Nu am facut poza dupa ce am scos din cuptor, dar pe langa ca arata bine, a iesit chiar si foarte delicios.
 Si astea le-am cumparat sambata. Bolul asta verde e prea frumos ca sa nu il fi cumparat, doar v-am spus ca imi plac enorm vasele din ceramica! :) E perfect pentru servit vinete.

 Tot sambata seara am iesit in oras cu sotul sa descoperim un local care ne trage cu ochiul de mult timp. Se numeste Papa Joe's si au si un restaurant unde servesc mancare mexicana. Poate odata vom veni sa incercam, deocamdata ne-am bucurat de priveliste pe terasa de la etaj.
Si asta mi s-a parut util ca sa ii pun sotului mancare la servici. Are cele doua compartimente mai mici, una e ideala pentru sare sau mustar, si alta pentru paine. Totul e verde :))

O saptamana cat mai frumoasa va doresc! Va puuuup!!

19 comentarii:

  1. Ce mirosuri aici la tine,ce culori!Vad ca ai fost harnica la bucatarie saptamana aceasta,dar ai fost si "cuminte"daca ai primit flori.Sa stii ca anul asta verdele este o culoare care trebuie folosita.Nu-mi arunci stropitoarea?:)E minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie intotdeauna mi-a placut culoarea verde, si chiar mi-am dat seama ca am o gramada de chestii verzi prin casa. Ah, si rosu. E draguta stropitoarea :) Nu stiu daca oare trebuie sa scot floarea de acolo si sa o plantez altundeva? Ti-as trimite cu maare drag stropitoarea. Te pup Carmen!

      Ștergere
  2. Sanatate multa, sa/ti treaca cat mai repede durerile de cap!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Loredana! Tot sper sa imi rezolv lucrurile cat de curand si sa pot fi linistita in sfarsit. Multa multa sanatate si tie!! Te pup

      Ștergere
  3. Vad ca si tie iti da dureri de cap actele pentru mine sunt deja cosmaruri,vad ca iti place verdele si zimbillele am si eu una plantata de mine de la sot am primit narcise, mie imi plac mult florile de primavara toate mi se par atit de gingase. O saptamina minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, si narcisele sunt frumoase! Abia astept si eu sa ajunga primavara si sa vad flori frumoase si colorate peste tot :)
      Te pup Taniusa!

      Ștergere
  4. Eh ...uite ca am zis ca mi se pare ..dar observ ca nu . Incapacitatea asta de a te descurca singura , crede-ma pe cuvant, nu are nici o legatura cu stiutul limbii ...maica-mea e in DE casatorita de 16 ani ...inca nu se descurca si faptul ca stie limba nu o ajuta mare lucru ...E sistemul ! Au un stil de a face lucrurile , de n-am vazut ! Si ai dreptate , ai mare grija sa nu uiti ceva !!! In DE platesti si daca ai avut programare si nu te-ai dus ! ... Imi place cum arata ciorba ta ! Poate ai timp sa postezi cum o faci , caci faptul ca are smantana , cred ca ar fi pe placul fetei mele . Tarhon ,nu stiu sa fi mancat vreodata !Vasul de lut e demential ! Imbratisari si toate cu usurinta sa-ti fie ! Pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper totusi ca ori ma invat ori ma obisnuiesc cu acest sistem :)) Data viitoare cand fac ciorba de cartofi, voi posta reteta, ca de data asta nu am facut poze. Totusi, e foarte usoara si foarta buna. Eu de obicei nu bagam niciodata smantana in ciorba de frica sa nu se strice, dar mai nou: cum fac ciorba - cum se si termina. Fac doar cat e necesar.
      In germania poate gasesti tarhon sub numele de "estragon", eu aici cumpar uscat, iti recomand sa incerci, da un gust deosebit ciorbei. Te imbratisez si eu cu drag :*

      Ștergere
  5. Ce frumos e la tine în bucătărie! Vasul verde de ceramică e superb... Parcă simt mirosul de zambilă. Abia aștept să apară și la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona! Miroase atat de bine floarea!! As mai lua inca vreo 5 si le-as pune prin toata casa :))

      Ștergere
  6. Ai rânduri colorate şi poze cu simple bucurii de viaţă frumos strecurate printre rânduri. Am spicuit câteva postări (chiar dacă n-am comentat la toate) şi am zis să las aici un gând bun pentru o zi binecuvântată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de vizita si multumesc pentru cuvintele frumoase. :) O saptamana cat mai buna!

      Ștergere
  7. vasul este superb! sa ai o saptamana buna!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Coco, la fel! Aah.. vasele de ceramica au intotdeauna succes :)) Sotul deja trage de mine cand vedem ceva din ceramica. Te pup!

      Ștergere
  8. Sos la tub de ardei iute nu am mai auzit.
    Ieri am terminat si noi ciorba de fasole, trebuie sa ma gandesc cu ce va fi urmatoarea. Ciorbari, nene! =)))
    Sper sa te descurci cu usurinta si sa treci peste acest moment care te-a coplesit.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios? Nu ai auzit de sosul asta de ardei iute? Hm.. provine din Ungaria, in Romania il gaseam peste tot (in zona mea) - Marca Univer - Piros Arany e cel ce il cumparam. E atat de buuun, au si varianta care nu pisca dar mna, mie imi place tot ce pisca :)) Daca ai ocazia, sa il incerci!
      Mmm, ciorba de fasole.. nu am facut demult, buna idee. Ador ciorbele, si ma bucur ca si sotului meu ii plac :P Preferata lui e ciorba de aredi umpluti, mie imi plac toate. Te pup cu drag, Mihaela!

      Ștergere
  9. Si mie imi place verde! Si rosu! Si am bucataria plina de verde si rosu :))
    Off.. nu stiu unde stai (exact), dar imi imaginez ca o fi complicat mersul in romania, nu? Si cu masina e posibil? ..si cu animalutele? hehehe.. Poate ai gasi vreun bun vecin care sa aiba grija de ele. Eu nu am acte de facut in Ro, ceea ce ma bucura, nu imi place cum functioneaza nimic acolo. Dar am drumuri in Spania cat de curand, si desi ma bucur ca imi vad familia, crede-ma ca si mie mi-e froaza de drum.. Te pup cu drag, Luiza!!

    RăspundețiȘtergere
  10. si eu stau de obicei cu dureri de cap si aman momentul in care iau analgezice, incerc sa reduc numarul medicamentelor din viata mea.

    eu nu sunt cu spele/ciorbele, dar aia din poza zau ca arata apetisant :).

    zambilele imi plac mult :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa fac si eu,medicamentele nu sunt deloc bune, daca se pot evita.. mai bine! Mersi de vizita,te pup!

      Ștergere