29 feb. 2016

Din zilele trecute (2)

Salut! 

Am gasit un blog nou pe care il urmaresc. Am dat cumva de ea pe facebook, am intrat de curiozitate pe pagina ei, mi-a placut ce am vazut/citit, apoi am vazut ca are blog si asa am ajuns sa va vorbesc despre asta :))

http://ialmosthadyou.blogspot.ch/

Era iarna si aveam atatea sa-ti tac

Cu mana in buzunar
le zdrobeam in pumn
si lasam firimiturile sa cada -
daca tot am ales sa-mi tac cuvintele
macar sa le dau pasarilor de pomana,
cine stie,
poate ni se iarta si noua pacatul
de a ne taia unul altuia
aripile.

(Luat de pe pagina ei de facebook)

Iar din zilele trecute va arat cateva poze.

A nins. Da, iarna s-a facut simtita din nou. Nu mai este zapada, dar miroase a iarna si afara e frig tare.

Pasta aperitiv de fasole verde, care am facut-o de indata ce am vazut reteta pe blogul Cristinei, o gasiti aici. A iesit foarte buna, sotului meu i-a placut enorm :) si mie, clar! Sunt sigura ca voi mai face!



Am cumparat fructe, dovlecei pentru supe-creme, cous-cous pentru ca i se facuse sotului pofta (inca nu l-am gatit) si cateva ierburi: tarhon (estragon) pentru ciorbe, cimbru (thym) pentru ca nu aveam, si piper. Am si facut ciorba de varza cu cimbru si marar :D


Din seria "cumparaturi" am luat samponul Elseve pentru mine sa il incerc iar Head&Shoulders l-a luat sotul meu, avusem de mere verzi si acesta de menta miroase tare bine. Si doua geluri de dus care miros incredibil de bine :)


Am iesit la o cafea cu cineva si mi-au adus cafeaua cu un macaron de caramel. Iar vineri seara am iesit cu sotul sa bem ceva in oras. Pantofii acestia rosii cu toc micut e prima data cand ii port :D sunt chiar comozi. Sunt cumparati din Primark (vara trecuta), deci sigur nu m-au costat o avere :))



Cred ca v-am mai spus ca aveam cate ceva de agatat prin casa.. Ia uite ca am reusit, in sfarsit! Un mic tablou vintage "You and me", un carlig de rufe enorm pe care scrie "Don't forget" si mult asteptata tablaaa, pe care am pus-o in bucatarie si deja o folosim :))

V-am plictisit, asa?

Va doresc o saptamana cat mai reusita! Va pup cu drag :)

23 feb. 2016

Jurnal 23/02/2016

 http://2.bp.blogspot.com/-FIB55rPgR7E/Vn_xh0cUBGI/AAAAAAAAANg/qTLu4jMO1jk/s1600/jurnal.jpg
 
Astăzi...23 februarie 2016, 06:27

Afară este... intuneric, dar nu foarte frig, sunt 9 grade. Se tot schimba vremea ca nu stiu daca a ajuns primavara sau nu, ba e innorat si frig, ba e soare si caldut. In weekend m-am putut bucura de vreme buna si am fost la o plimbare intr-un parc enorm din oras, plin de verde si animalute.

În casă... avem o tabla gri de agatat in bucatarie, pe care sa scriem, plus un tablou micut. Ieri am cumparat cuiele si sper sa le punem cat de curand. Tabla o sa imi fie de mare folos, ca intotdeauna uit lucrurile :))

În bucătărie... am o ciorba de zarzavaturi si ma gandesc ce sa fac cu conopida. As face-o prajita in ou, dar sotul ar vrea sa o facem la cuptor cu bechamel. Mai vad eu. Nu am fost la cumparaturi in weekend asa ca imi lipsesc cam multe acasa, dar am zis sa mai termin din ce este; de exemplu am multi cartofi si oua, asa ca am facut cartofi la cuptor cu oua si muuulta branza.

Sunt îmbrăcată cu… imbracaminte de running, nu ca as iesi sa fug acum :)) dar sunt comoda asa. Mmm.. m-am tot gandit sa fac running dar nu rezist.. am incercat cand stateam in Franta, si a mers cateva zile chiar bine, apoi a venit o saptamana de ploaie/furtuna si apoi.. m-am lasat.

Ascult... zgomotul calculatorului.

Citesc... bloguri, nu am timp de citit altceva acum. Cand o sa se linisteasca treburile, ma intorc la carti :) 

Ce mai mesteresc... ma ocup de acte si facturi, le ordonez si le clasific. Nu imi place deloc sa fie amestecate. Si m-am gandit sa imi fac iarasi un caietel de cheltuieli.

Mă gândesc... la urmatoarea calatorie in Spania. Vom putea merge doar cateva zile, si trebuie sa fac un planning pentru ca avem muulte de rezolvat acolo, plus -ca intotdeauna- multe rude de vizitat. Deja ma stresez numai gandindu-ma.

Aştept/Sper... sa rezolvam cat de curand cu masina aici ca sa putem merge in Spania. Cred ca undeva prin martie va fi asta. Imi este dor de parinti, de sora mea si de nepotei.. si imi este tare dor de mancarea de acolo, si de cativa prieteni. Deja imi fac lista cu ce sa cumpar :))  maslineeee.. aici degeaba scrie ca sunt din Spania, tot nu sunt asa de bune.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… in afara de rezolvat chestii, nu prea am alte planuri. Apoi toate se vad pe parcurs.

Mi-e dor... de atat de multe incat nici nu as sti pe unde sa incep.

Unul din lucrurile mele preferate...diminetile. Dimineata e partea mea preferata din zi. 



Fotografii pentru voi...

Ea este Bambi. A fost cu noi la plimbarea in parc, si sarea si latra la toti cainii :)) Curajoasa mica..


Ador nuanta asta de verde!

Tortul sotului. A iesit tare bun :)

Cadouri primite. Flori de la sot, cafea de la cei de la Nespresso, si macarons de la sefii sotului. :D



Din plimbarea prin parc.

 Parte din ce i-am daruit sotului de ziua lui. Avea nevoie de camasi :)
 
Bere cu gust de cirese! Imi place tare mult, mai bausem in Spania si m-am bucurat cand am gasit in magazinul din Franta :D Adevarul e ca nu prea are gust de bere.

Am fost sa vizitam o prietena elvetiana din Zürich, care in urma unui accident la munte se afla intr-o clinica de reabilitare. Am povestit cu ea ore in sir, in fata acestui semineu.

O zi cat mai frumoasa sa aveti! Va pup.

Multumin Taniusa ca ne gazduiesti jurnalele :)

20 feb. 2016

Ganduri

Buna! :)

De cateva zile incoace am tot gasit citate care m-au pus pe ganduri. Vreau sa le impartasesc cu voi, sunt multe lucruri care desi le gandim, cateodata trebuie sa ni le repetam, cateodata in voce tare ca sa le mai si credem, daca cumva aveam vreo incertitudine. Sunt lucruri care poate nici nu le-am gandit dar avem nevoie ca cineva sa le puna pe o hartie ca sa ne deschida mintea. De multe ori zicem ca suntem intr-un fel dar demonstram contrariul, ne mintim si vrem sa credem ca suntem persoane bune. Ei bine, suntem persoane, la urma urmei.. gresim. De multe ori chiar fara sa ne dam seama, si ar trebui sa ne bucuram cand ne dam seama de greseala, sau cand cineva ne face sa vedem lucrurile mai clare. Suntem intr-o continuare crestere, nimeni nu e nici sfant, nici perfect, nimeni nu le stie pe toate. Ar trebui sa fim mai deschisi la minte, sa incercam sa intelegem ca exista mii de puncte de vedere, toate diferite, niciuna mai buna ca alta. Sa lasam sa fim corectati cand trebuie, sa ascultam pe ceilalti, sa intelegem, sa inchidem ochii si sa incercam sa ne punem in pielea celuilalt. Majoritatea lumii se crede buna, dar toti gresim, poate pentru altcineva noi suntem cei rai, cei care am dat universul peste cap, am zguduit vieti si sentimente.. Inainte de a vorbi, analizeaza-ti cuvintele, nu rosti ceva care are sa faca rau cuiva.  Inainte de a judeca pe cineva, cunoaste-i povestea, si chiar si dupa ce o cunosti, nu ai niciun drept sa judeci. E asa de simplu. Trebuie sa invatam sa acceptam deciziile altora, pentru ca nu ne cuvin noua acele decizii. Fie ca ne plac sau nu. Si chiar daca noi am proceda altfel.

"Fiecare stare fizica sau sufleteasca are o cauza, are o poveste in spate, o poveste pe care, desi nu o vedem si nu o cunoastem, exista. E povestea fiecaruia, pe care si-o poarta permanent si pretutindeni: pe strada, la cumparaturi, la serviciu... iar uneori, povestea e o adevarata povara, greu de purtat.

Privirile si remarcile dezaprobatoare pot intensifica durerile si complexele oamenilor, ii pot descuraja si mai mult si-i pot arunca nemilos in cea mai cumplita singuratate. Poate ca ar trebui, macar pentru o perioada, sa avem sufletele la vedere.. transparente.. sa poata vedea lumea nu doar cum aratam, ci si ce simtim, ce temeri avem, ce griji, ce poveri si mai ales cum sunt sufletele noastre." - Irina Binder (facebook)

"Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare." (Fara rima - Lavinia Stoica)


Cam atat deocamdata, incep postarile si le termin... cand apuc :))
O sambata faina sa aveti!

18 feb. 2016

Foc si ploaie

Salut! 

Desi ploua zilnic, Carnavalul din Basel tot s-a sarbatorit. Nu ma mir, ei se pregatesc tot anul pentru aceasta sarbatoare. Dureaza cam o saptamana, deci inca nu s-a terminat. Duminica seara am fost intr-un orasel vecin (care totusi apartine de Basel) numit Liestal. In fiecare an fac o parada a focului, foarte renumita, care trebuia neaparat sa o vedem, si spre norocul nostru, nu a plouat cat timp a durat festivitatea. Am ajuns acolo pe la 19:30, ne-a fost mai greu sa gasim parcare, si am plecat pe la 21:30. Am mai fi putut ramane sa bem ceva, sau sa mancam ceva pe acolo, dar sotul lucra ziua urmatoare si am decis sa venim acasa mai devreme. Tot duminica noaptea de la 4 (da, noaptea) incepea Carnavalul in Basel (Fasnacht). Noi fusesem anul trecut si e o experienta de neuitat, dar din pacate anul acesta nu am putut merge pentru ca sotul lucra luni. El lucreaza in Zurich, doar in Basel are lumea liber zilele astea... Vreau sa va arat cateva poze, si desi par repetate, nu sunt :)) Era atat de mult foc incat nu ne era deloc frig, ba chiar cald, cand treceau pe langa noi. Pare periculos dar e plin de pompieri peste tot si se pare ca niciodata nu au avut un incident grav.

Va anunt ca o sa va plictisiti de atatea poze, dar am facut ataaat de multe ca nu am putut sa ma decid care sa vi le arat :)






















In legatura cu calitatea pozelor: pe telefonul meu se vad super bine si clare. Dar de lene sa le descarc, le urc pe facebook (pe privat, sa le pot vedea doar eu), apoi le salvez in PC (facebook deschis peste tot :D) si apoi le pun pe blog. Nu stiu daca prin tot acest proces, pozele isi schimba calitatea. Trebuie sa adaug ca am un calculator destul de bun, desi are o problema cu graficele, si toate imaginile se vad aiurea - le vad mult mai bine si mai clar pe laptopul sotului sau pe telefon. Deci.. eu aceste poze nu le vad prea clare si frumoase, dar sper ca sunt doar eu, si ca voi puteti vedea frumusetea din ele :))

Va doresc o zi cat mai frumoasa, va pup!

12 feb. 2016

Jack and the Cucko-Clock Heart

Buna dimineata!

Il ador pe Tim Burton, imi plac toate filmele, poeziile si tot ce tine de creatiile lui :D Mi-as dori sa produca mai mult, dar din pacate ma face mereu sa astept o eternitate pentru un film nou. Deci, cand gasesc ceva care se aseamana putin cu stilul lui, ma bucur enorm. Si iata asa am dat de acest filmulet, poate voi deja l-ati vazut, eu cum nu ma uit la tv nu aflu noutati, nimic. E din 2014.

Jack and the Cucko-Clock Heart
(Mathias Malzieu)


Jack se naste in noaptea cea mai rece, si din acest motiv inima lui este inghetata si inlocuita cu un ceas de cuc. Ca acesta sa functioneze bine, Jack trebuie sa respecte trei reguli importante: sa nu atinga acele de la ceas, sa nu-si piarda cumpatul si cel mai important - sa nu se indragosteasca. Dar o cunoaste pe Miss Acacia si destinul lui se vede brusc schimbat.

O recomand cu mare drag, nu ma asteptam sa imi placa atat de mult.. Daca deschideti putin mintea, veti invata si subintelege multe chestiute interesante din film :) Vizionare placuta!

Va pup!!

8 feb. 2016

Despre Tofu + Reteta

Salut! Azi vin sa va vorbesc putin despre tofu. Am cumparat mai demult si statea in frigider asteptand sa il gatesc, dar nu prea stiam cum :)

Asa ca inainte sa il pregatesc, am zis sa caut putina informatie sa vedem despre ce e vorba. Informatia o puteti gasi pe internet, aceeasi pe care am gasit-o eu, asa ca va fac un mic rezum.

Despre tofu:
- tofu e denumirea japoneza a acestui tip de branza obtinut din laptele de soia.
- originar din China si cunoscut de mai bine de 2000 de ani.
- are un gust neutru, de aceea este extrem de versatil putand fi preparat in multe feluri; are o abilitate de a absorbi noi arome.
- aliment necesar pentru vegetarieni pentru ca are multi nutrienti importanti precum proteine si calciu, de care cei care nu consuma carne au nevoie cu precadere.

Beneficii:
- continut sarac in calorii si colesterol
- bogata in proteine, fier, calciu, vitamina E, fosfor, magneziu, sodiu (10gr de proteine pentru fiecare portie de 125gr)
- are marea calitate de a ameliora simptomele menopauzei, prin efectul sau protector la nivelul sistemului osos.
- previne imbatranirea prematura
- produsele din soia, asa cum este tofu, previn instalarea de boli grave precum cancerul de san, osteoporoza sau afectiunile cardiovasculare.

Cum se depoziteaza tofu:
- Se tine in frigider, in pachetul sau, fara sa fie deschis. Se deschide doar cand trebuie gatit.
- daca pachetul a fost deschis, trebuie scurs bine de lichid si tinut in apa curata (cat sa treaca peste tofu), in frigider. Apa trebuie schimbata zilnic si poate sta asa timp de o saptamana.
- se poate si congela timp de maxim 5 luni


Acum va prezint o modalitate de a prepara ceva gustos folosind tofu. Am gandit ingredientele privind prin frigider, asa ca si voi puteti face cu ce aveti :) Cantitatile nu le pot spune exact, dar din poze va puteti da seama cam cat am pus din fiecare.

Ingrediente:
- tofu (am folosit doar jumatate din pachet)
- 2 cepe micute
- jumatate de ardei rosu
- 4 ciuperci
- brocoli
- 5 oua
- branza razalita si parmesano

Am taiat tofu patratele mici, si verdeturile le-am taiat marunt, in afara de brocoli, care l-am desfacut in copacei.
Am pus la prajit ceapa si ardeiul, apoi am adaugat tofu, sare, boia si putin busuioc. Dupa cateva minute am adaugat si ciupercile si brocoli. Le-am acoperit si lasat la foc mic timp de vreo 10 minute, pana ce brocoli s-a inmuiat.

Apoi am turnat totul intr-un bol de ceramica. Am batut ouale si le-am amestecat cu branza razalita si putina sare. Le-am turnat peste amestecul de mai sus si apoi am pus parmesano pe deasupra.
Am bagat la cuptor vreo 40 de minute la 120° aprox. Am tot verificat cu furculita ca ouale sa nu ramana crude. Apoi am scos si am servit :)

Ne-a placut tare mult, eu am mai pus sos de rosii peste felia din farfuria mea, si daca ar trebui sa schimb ceva, cred ca as pune mai mult brocoli. Mi s-a parut foarte gustos!

Desertul:

Va doresc o saptamana cat mai frumoasa!