3 aug. 2016

Jurnal 03/08/2016


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoiFSxpsoUomMJuGEYL_PF-lzl9Q1nINIk8EPZQ36_ZYGkPDcjmCgvy3Cz6Xl6pdIJIQV_Q0iYN-Y6piGB6wodAxfkmIQymxRdYDjuxYNTAUjXsznrSSuOm5anrc9_JWsD1gz7iykM-2s/s1600/jurnal.jpg
 
Astăzi... 3 august 2016, 15:06

Afară este... Acum e caldut, a iesit soarele. Desi a tot plouat zilele astea.

În casă... E prea cald, dar nu vreau sa deschid geamurile ca intra muste. Vreau sa pun o plasa la geam ca sa il pot deschide linistita, dar asta trebuie sa astepte pana ne intoarcem din tara. Of, sunt atatea deja pe lista de lucruri care trebuie facute cand ne intoarcem din tara :))

În bucătărie... am facut spanac (cu usturoi si lapte) si paste cu sos de verdeturi (brocoli, cartofi, dovleac, fasole, rosii, morcovi, ceapa si telina). Sosul de fapt este o crema la plic, Knorr. Care am facut-o in 1/2 litru de apa, si in loc sa o mananc asa, am pus-o peste pastele facute. A iesit mai bun decat ma asteptam. Nu prea avem mancare/ingrediente in casa pentru ca vreau sa terminam ce este, inainte sa plecam in vacanta. 

Sunt îmbrăcată cu… o rochie albastra elastica si foarte comoda.

Ascult... Adda - Prietena mea, imi place mult de Adda, se pare ca este insarcinata acum :) Aceasta melodie face parte din "Starile Addei". Si, bineinteles, ma duce cu gandul la Andreea, sis' a mea :D

Citesc... Incepusem "Sweet Mandarin" dar dupa primele 12 pagini am decis ca nu imi place.

Ce mai mesteresc... 1. Imi plac cutiile si imi plac amintirile. Cum mi-e greu sa ma despart si de un bon fiscal, bag mereu hartii si tot felul de obiecte in cutiile mele dragi. Vreau sa le iau la rand si sa fac ordine, adica sa arunc tot ce e innecesar. 2. Am primit doua pungi mari pline de lumanari in toate felurile si culorile de la cineva caruia nu ii plac si le-a tot strans de-a lungul timpului. Nu stiu ce sa fac cu atatea, nici macar unde sa le pun, deocamdata sunt in sufragerie. 

Mă gândesc... Abia astept sa ma duc in tara, sa imi vad parintii si pe Andreea & family. Imi tot fac liste: cu ce sa duc in tara, ce sa cumpar acolo si ce sa aduc aici. Nu sunt liste lungi. Bagajul va fi mic, desi mergem cu masina, nu am de gand sa imi duc tot dulapul. De cumparat la fel, nu am nevoie de multe, doar de carti, castraveti murati :))), mustar (ca sotul meu aici nu gaseste niciun mustar care sa ii placa, nici in Franta, nici in Germania...mda), lady speed stick, si nu stiu ce mai e pe lista. Apoi de adus aici, am o gramada de lucruri in apartamentul nostru, lucruri pe care le-am tot primit de la familie si pe care nu am avut niciodata ocazia sa le mut in Spania.

Pe 15 august este ziua de nastere a mamei mele, Maria Magdolna :) si inca nu am cadou pentru ea, deci ma tot gandesc si la asta.

O noutate... sotul meu a intrat intr-o echipa de fotbal aici in Basel, deocamdata fac antrenament doar; daca nu ma insel, temporada incepe in septembrie. Este foarte fericit, mereu i-a placut sa joace fotbal, de fapt in Spania a jucat de cand se stie si a fost destul de bun, ajungand departe. Acum i-a iesit aceasta oportunitate iar eu ma bucur enorm pentru el. Si eu ma voi inscrie la un sport, dar o voi face cand ma intorc din tara, si doar atunci va voi da detalii, cand va fi sigur.

Aştept/Sper... nimic. E bine asa.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… sa fac bagajeleeeee, si sa platesc facturile.

Mi-e dor... mereu mi-e dor de aceleasi lucruri (aceleasi persoane), deci n-are rost sa ma repet. Dar mi-ar fi dor si de o ciorba de cartofi :))

Unul din lucrurile mele preferate... nori, cer, culori, forme, curcubeu.. vazute de pe terasa mea intr-o zi oarecare.

Fotografii pentru voi...

Ce am purtat la iarba verde si rochia noua de la H&M.



Multumin Taniusa ca ne gazduiesti jurnalele! :)

18 comentarii:

  1. E o perioada aglomerata cand trebuie sa faci bagaje, dar e placut cand stii ca te vei vedea cu cei dragi. Eu mi-am adus marmelada de afine si vinuri albe romanesti plus alcool alimentar pentru lichioruri. Si apa minerala :)) In librarii n-am ajuns si imi pare tare rau, dar asta e, nu le puteam face pe toate in cateva zile. Am preferat excursia la munte.
    Spor la pregatiri, Evelyn ! Si mult succes sotului la noua echipa. O sa lipseasca mult de acasa, asa ca trebuie sa iti faci timp sa mergi tu la stadion :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana asta voi pregati si bagajele, voi incerca sa nu las pe ultima suta de metri ca intotdeauna. Vin alb romanesc as aduce si eu. Trebuie sa avem grija la ce si cat aducem inapoi, la granita in Elvetia sunt controale de obicei (mai ales daca vad masina plina) si sunt multe restrictii, de exemplu, nu putem sa trecem cu mai mult de: 1kg carne, 1 litru alcool, 5 litri ulei/unt, etc. Toate sunt pe persona, deci vom avea voie la dublu. Dar nu la mai mult, ca amenda e frumoasa. As aduce si visinata, imi place mult.
      Noi nu vom avea timp (cred) sa mergem la munte, de relax. Dar bunica mea sta intr-un sat la munte, unde e foarte frumos, si vom petrece vreo 2-3 zile pe-acolo. Restul zilelor vom sta cu totii (parintii, noi doi, sora mea cu sotul si copiii) acasa la ai mei. Casa care nu e la munte, dar e la sat, si e foarte frumos pe acolo.
      Multumesc mult!! Deocamdata la antrenament merge de doua ori pe saptamana, timp in care eu fac chestii prin casa. Cand va incepe temporada, va avea meciuri in weekend si voi fi incantata sa ma duc sa il vad :)
      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  2. Faine tinutele tale! Spor la pregatiri si va urez de pe acum aniversare frumoasa si petreceri pe cinste! Pana sa ne schimbam geamurile ne-am facut si noi pe un cadru din lemn montata o plasa. Acum e la o vecina care avea si ea nevoie.
    Zilele astea ne-a axat mai mult pe salate, fructe si inghetata. Aseara am facut o ciorba de pui a la grec, la mare am mancat una si ne-a lasat nesatisfacuti. :))
    xox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac! Multumesc mult, Mihaela. Pupiiiici

      Ștergere
  3. Îmi place mult rochița!
    Cred că aștepți cu mare nerăbdare plecarea, te admir că mai ai răbdare să scrii pe blog. ☺
    Să aveți o vacanță minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Zina! :)
      Numar zilele deja..
      O saptamana minunata!

      Ștergere
  4. cât de plăcută pagină de ''jurnal'' ! frumoasă fotografia cu imaginile minunat colorate de pe cer ! îţi stă bine şi în costumaţia de la iarbă dar şi în rochiţă!!! ''La mulţi ani !'' mămicuţei tale ! călătorie plăcută în ţară, la familie ! cu drag, îţi doresc multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga prietena :)
      Multa sanatate si tie, si o saptamana frumoasa!

      Ștergere
  5. la noi s-a racorit azi putin, e mai binisor!
    spor la pregatiri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum a venit iar caldura mare pe aici. Telefonul meu zice ca zilele astea ar trebui sa fie innorat, dar eu nu vad norii pe nicaieri :))

      Ștergere
  6. Iti sta tare bine in rochita cea noua,cerul e absolut minunat.Sunt sigura ca vei gasi ceva frumos pentru mama ta,ii cunosti gusturile,dar cred ca cel mai mare cadou o sa fie prezenta voastra.Spor la bagaje,calatorie frumoasa,revedere placuta!La multi ani mamicii tale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pofta mi-ai facut de spanac! :))
    Imi plac tare mult tinutele tale; modelul salopetei imi place foarte-foarte mult! Aleg sa nu (mai) port salopete deoarece intr-un anume context sunt total incomode. :)
    Iti scriu de pe acum: La multi ani mamei tale!
    Sedere placuta in tara si distractie frumoasa la nunta!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salopeta am luat-o anul trecut din Primark si pana anul asta nu am purtat-o niciodata. Dar se pare ca e mai comoda decat ma asteptam, chiar si intr-un anume context :))
      Multumesc foarte mult, Diana!!
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  8. Tinutele tale sunt tare simpatice! Apropo de spanac, visez la el de vreo 3 saptamani. Mie imi place sa iau piure de spanac congelat, sa il pun in tigaie peste o ceapa calita intr-o lingura de ulei de masline, sa pun capacul si sa-l las sa se dezghete si sa se evapore apa. Adaug apoi smantana amestecata cu branza rasa Grana Padana. O placere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Claudia! :)
      Va trebui sa incerc si reteta asta a ta!! Nu stiu sa fac foarte multe preparate cu spanac.
      Pupici

      Ștergere
  9. Si la noi e prea cald in casa... dar parca tot nu as vrea sa se duca vremea asta calda si frumoasa. E august si ma gandesc cu disperare ca vine iarna.

    Imi place mult rochita. E vesela si colorata, fix pe gustul meu. Si unde mai pui ca'ti sta si tare tare bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Daca iti spun ca eu visez la iarna inca de prin mai-iunie..?
      Ma bucur ca iti place rochia. :D

      Ștergere