1 iul. 2016

Jurnal 01/07/2016


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoiFSxpsoUomMJuGEYL_PF-lzl9Q1nINIk8EPZQ36_ZYGkPDcjmCgvy3Cz6Xl6pdIJIQV_Q0iYN-Y6piGB6wodAxfkmIQymxRdYDjuxYNTAUjXsznrSSuOm5anrc9_JWsD1gz7iykM-2s/s1600/jurnal.jpg
 
Astăzi... 1 iulie, 09:48

Afară este... Prea cald. Ieri si azi au mai aparut cativa nori, spre bucuria mea. Daca nu stiati deja, vara nu este anotimpul meu preferat. Da, sunt o friguroasa, dar asta nu face sa urasc frigul sau iarna. De fapt imi place iarna, imi place frigul, ador toamna, imi place sa port fulare, sa beau vin cald, ciocolata calda, supa de chimen.. Of, ce dor imi este. Nici plantelor nu le place vara, seamana cu mine :))

În casă... Ar fi cazul sa strang putin. Ni s-au adunat hainele si pantofii la intrare, ba de vara, ba de primavara.. ca la piata, avem de toate :) Ieri am fost intr-un brocki (a se intelege magazin second-hand de mobila, haine, vase, si de toate.. unele in stare chiar foarte buna sau noi) si am cumparat cateva chestii utile pentru bucatarie si alte maruntisuri. De exemplu aveam nevoie de un bol normal, mare, de inox sau plastic in care sa bat ouale, sa fac amestecul pentru chiftelute, si de-astea.. stiti voi. Mereu am nevoie de astfel de bol-uri.

În bucătărie... toate alea care le-am cumparat sunt inca impachetate si pe masa. Trebuie sa le scot, sa le bag in masina de spalat vase.. apoi sa strang bucataria. Sunt racita, n-am chef de nimic.

Sunt îmbrăcată cu… O fusta-pantalon rosie midi si foarte vaporoasa si un tricou oarecare... mov. Mda, va trebui sa ma schimb in curand sa ies in lume :))

Ascult... Sido - Zuhause ist die Welt noch in Ordnung

Citesc... pliante de la toate bancile din Basel. Desi pare greu de crezut, in Elvetia se poate trai si fara cont la banca :) Ceva ce in Spania e imposibil. Dar din anumite motive, trebuie sa ne deschidem un cont si acum suntem in momentul in care alegem banca.

Ce mai mesteresc... Am tot cautat o agenda speciala. Una asemanatoare cu cea care o aveam in Spania la birou, doar ca aceea era format A4, era subtire si pe doua pagini vedeam toata luna, fiecare zi avand cate un patratel mare in care puteam sa scriu. Daca ati inteles ceva din ce am explicat, va felicit. Deci, am cautat ceva asemanator dar nu am gasit. M-am gandit sa cumpar un caiet normal (si dragut, evident) si sa il fac agenda, asa, manual.. sa desenez liniile.

Mă gândesc... la lista cu ce sa aduc din Romania. Vreau sa cumpar cateva carti, dar cum am pierdut lista cartilor pescuite de pe la voi, va trebui sa o iau de la capat si sa caut review-urile care mi-au placut. Cu ocazia asta, va rog sa imi lasati in comentarii daca aveti vreo recomendare. :)

Aştept/Sper... sa imi treaca raceala.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… Pentru saptamana viitoare nu stiu, dar am planuit ca zilele astea sa scot camera mea foto Sony la plimbare. A stat abandonata in dulap prea mult timp. Acum se incarca bateria :D

Mi-e dor... de toamna...

Unul din lucrurile mele preferate... Tabasco si Bloody Mary :D


Fotografii pentru voi...

 Fructe: banane, portocale, caise, rodie si mere verzi. Fragutele s-au mancat.
 Desi poza are filtru, asa se vedea din camera mea cand locuiam in Franta. Apartamentul este la etajul 27, si este al unui bun prieten de aici. Am fost saptamana trecuta sa ii sarbatorim ziua.
 Sunt din dantela :D
 Maci enormi, desi in poza se vad normali, in realitate erau mai mari decat mana mea deschisa. Superbi!

Multumin Taniusa ca ne gazduiesti jurnalele! :)

18 comentarii:

  1. Superbi macusorii aia! Magnifici, ce sa mai. Mie clar nu imi e dor de toamna. Sper sa vina caaaaaaaaat mai tarziu. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt frumosi! Si mari! :)
      O vara cat mai placuta, iti doresc! Si cat mai lunga (la tine) :D

      Ștergere
    2. E o vara tare capricioasa. Dar oricum, tot o prefer in locul iernii! :)

      Ștergere
  2. Mie-mi place caldura – cu cat mai cald cu atat mai bine. Imi plac toate anotimpurile, dar prefer toamna – are ceva... romantic.
    Ma amuza imaginea pe care mi-o fac despre holul vostru cu fel si fel de incaltaminte – asa era si la noi pana acum vreo doua saptamani, cand vara si primavara nu se intelegeau (imi plac pantofii tai din dantela – par si foarte comozi).
    Trece si raceala! Ai incercat ceai de lamai, baut cald?!
    Spor la fotografiat, cu Sony. :) Imi place cum se vede orasul de la etajul 27, dar nu-mi place sa locuiesc la etaje asa de inalte – temporar, da, dar nu sa am acolo, in cuib de vulturi, locuinta.
    Delicioase fructele – nici Bloody Mary nu-i de refuzat. :)
    Iti doresc sa ai un minunat sfarsit de saptamana. Pupici!

    P.S. Macii sunt superbi!
    *
    (am copiat “intrebarile ciudate” si urmeaza sa raspund, in scris) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit si raspunsurile tale, intr-un sfarsit :))
      Am strans incaltamintea din hol, mai raman hainele, cate doua-trei geci de fiecare, ca e vremea foarte schimbatoare. Balerinii sunt chiar comozi, ii am dintr-un second hand!
      Mie imi trece raceala incet, de aceea incerc din rasputeri sa nu o prind, dar am magnet la toate bolile si toti virusii posibili. Nu stiu de ce dar nu suport ceaiurile. In schimb am baut lamaie (naturala, stoarsa) cu miere.
      Orasul din poza este Mulhouse. Imi placea acolo pentru ca se vede foarte frumos de sus, puteam sa stau mult timp pe geam, privind ce se intampla in oras. Dar blocul nu are balcoane. Iar eu nu pot trai fara un balcon :)
      Te pup!!

      Ștergere
    2. Oh! Ca bine zici! Nici mie nu mi-ar placea un apartament - la indiferent ce etaj - fara balcon! Am senzatia ca e neterminat si ca sunt, intr-un fel, prizoniera... :)
      Buna lamaia cu miere, foarte buna! Nu-mi plac ceaiurile, dar in rarele ocazii cand se lipestse de mine o raceala ceaiul de lamaie (fara granula de zahar) e primul la care apelez - e un fel de limonada calda, fara zahar.
      Sanatate!
      Pupici!

      Ștergere
  3. ciudată vreme am avut, şi la noi sunt la un loc şi hainele de timp rece dar şi cele de vară... acum este atâta căldură, ne-a ocolit ploaia... interesantă melodie - o experienţă nouă pentru mine, Sido !
    frumoase fotografii !
    nu îmi permit să-ţi recomand vreo carte - nu îţi cunosc preferinţele şi nici nu am mai cumpărat de ceva timp vreo carte (rar, când am timp pentru asta, recitesc câte o carte din biblioteca mea) !
    delicaţi pantofiori !!!
    ce bine că vei reveni, în vacanţă prin ţară !
    cu drag, îţi doresc un weekend cţt mai plăcut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este mare nevoie si de ploaie, altfel am trece cu greu peste vara. Noi, animalele, plantele.. cu totii avem nevoie de cate o pauza, cate o ploaie zdravana.
      Multumesc mult pentru aprecieri!
      Vom sta putin in tara, mergem la o nunta. Dar ma bucur ca macar pot sa revad rudele, fosta mea casa..
      O duminica linistita iti doresc!

      Ștergere
  4. Doamne, Evelyn, mi-ai făcut un dor să scriu în jurnal... Mulțumesc! ☺
    Eu am o asemena agendă, aici se vinde sub numele de planner. Fiecare două pagini cuprind o săptămână, cu orele marcate pentru fiecare zi, de la 8 la 19, așa că pot să-mi notez cu minuțiozitate tot ce am planificat. Având coperte de carton, e foarte practic la scris. Am să pun o fotografie în prima pagină de jurnal pe care o voi scrie.
    Îmi plac mult balerinii tăi din dantelă. ☺

    Weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in Spania mereu am avut agenda de la lucru, seful ne punea sa alegem de care vroiam si el le comanda. Desigur am mai avut agende inainte, dar erau simple, ca toate cele care se gasesc oriunde. Acum am una asa cum spui tu, cu saptamana pe doua pagini. Dar eu cautam una pe care sa se vada toata luna pe doua pagini. Chiar sa pui, abia astept jurnalul tau :)
      Multumesc mult, o duminica minunata, Zina!

      Ștergere
  5. Superbă alăturarea balerini de dantelă - maci! :) Mi se pare așa, foarte sugestivă :)
    Și zici că se poate trăi fără cont?? Nu-mi pot imagina, în Germania toate plățile importante se fac din cont, salariul se trimite în cont... nu știu cum ar arăta viața fără cont bancar :)) Uite, ar fi interesant să scrii un articol pe tema asta, mă gândesc. Cum se poate trăi fără cont la bancă într-una din cele mai civilizate țări din lume :) Ce zici? Eu aș citi cu mare interes!
    Weekend plăcut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si balerinii si macii au fost fotografiati mai demult, cu cateva saptamani in urma, dar m-am gandit sa-i pun pe-aici :)
      Stiu ce spui, in Spania functioneaza la fel. Primeam salariul in banca, de unde mi se scoteau toate cheluielile, asa ca eu nu prea aveam bataia de cap care o am aici. Totul se rezuma la faptul ca aici facturile ajung prin posta, si se platesc personal la posta. E ciudat, da :)) Eu m-am obisnuit, desi acum am mai multe hartii prin casa, si trebuie mereu sa gasesc timp sa trec pe la posta sa platesc facturile.. pana la urma m-am adaptat. Desigur, pentru anumite tranzactii e nevoie de un cont bancar. Noi inca nu am dat de niciun loc unde sa ni se ceara. Dar, cum am inchis cele din Spania, si avem nevoie de card-uri, ne-am decis intr-un final :)
      Duminica placuta!!

      Ștergere
  6. recunosc ca si eu gasesc farmec in iarna si toamna, dar tot vara e slabiciunea mea.

    sanatate iti doresc!

    eu stau la patru, intr-un bloc turn dar nu se vede nimic interesant pe geamul meu :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heheh, fiind din octombrie (ca mine) cum sa nu-ti placa macar putin toamna? :D
      Eu stau la doi acum, in fata e strada, nimic interesant, iar in spate nu e impresionant dar mie imi place ce vad, cativa munti, blocuri la departare, trenul, tramul, parcul.. Important este ca nu am niciun alt bloc exact in nas :))

      Ștergere
  7. Eu urasc vara, nu-mi place, e prea cald, vreau si eu o toamna tarzie continua :) Momentan citesc Grey (varianta lui :D ). Ca si recomandare, cauta Alex, scrisa de Pierre Lemaitre. Face parte dintr-o trilogie, e psihologica, sper ca joi sa ii fac si eu o recenzie pe blog. La mine e, pana acum, cartea anului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yuhuu, e bine cand aud pe altii carora nu le place vara. Lumea ma crede nebuna :))
      Voi cauta, multumesc de recomandare! Voi pune pe lista, adica. Deja am o pagina plina de carti pe care as vrea sa le cumpar. Va trebui sa mai simplific lista aia, ca sotul se uita urat la mine deja :))

      Ștergere
  8. Pentru mine cel mai bine ar fi o primavara/toamna calduta, m-as descurca si intr-o iarna blanda, dar imi plac atat de mult rochiile...
    Superbi macii, cum rar am vazut, in poze, prin Baragan si culmea pe langa Timisoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac rochiile, dar se pot purta si primavara, toamna.. chiar si iarna! Vara ma deranjeaza orice haina :(

      Ștergere