23 iul. 2016

Din bucatarie 2

Daca as avea chef sau timp, as schimba titlurile, sa fie putina ordine printre postarile mele. Sau as pune etichete. Dar lasa, incep ordinea acum. Deci hai sa fie ca de acum incolo postarile cu mancaruri se vor numi "Din bucatarie". Aici nu includ retetele, desi nu prea pun, e drept.

By the way, nici nu stiu cum se pun etichetele :)) Daca as cauta, poate as afla. Dar stiti voi: lipsa de timp, lipsa de chef de cautat, etc.

In ultima vreme nu prea mai facem de mancare, e prea cald. Mi-ar fi pofta de vreo ciorba, dar ar fi ideal daca ar fi si toamna/iarna.

S-au strans multe poze de la ultima postare, asa ca nu le pun toate, n-ati avea rabdare sa va uitati, credeti-ma.
Si stiti voi, daca aveti vreo nelamurire, ma intrebati!

 Cam asta mananc eu in ultima vreme. Paine, branza si verdeturi.
 Ramen :D V-am tot spus ca ador mancarea japoneza, mai ales ramen-ul. Deci asta este! Trebuie sa invat sa il fac si eu acasa, mai intai sa cumpar toate ingredientele. Deci am fost la un restaurant de Ramen in Basel, mai demult. Sarbatoream ceva, cred.

Eu mi-am luat Ramen de verdeturi iar sotul cu carne de vita.

 Branzeturile mele, le cumpar din Franta ca sunt mai ieftine.
 Gulyas


 In ultima poza inca nu era gata. Dar am uitat sa ii fac poza, si ne era atat de foame incat doar dupa ce s-a terminat tot am realizat ca nu ii facusem poza. Asta e, a fost foarte bun!

Cartofi prajiti cu branzeturi si mujdei de usturoi cu smantana. As putea trai doar din asa ceva :)))
 Cucuruz :)
 Salata, sa nu fie ca mananc doar cartofi prajiti si paine. Da, ador porumbul.
 Salata de cartofi cu ce aveam la indemana. Cred ca i-am pus masline negre, boia, busuioc si poate ceapa, desi nu o vad in poza. Si ulei de masline.
Pure (si din asta as putea trai) cu carnaciori pentru sot si niste ardei murati piscatori.
 Rosii cu mozzarella. Lipsea busuiocul, dar ne-a murit planta intretimp.
Castravetii mei dragi!
 Da, e aceeasi salata. Imi place mult sa mananc advocado doar cu sare si piper.

 Imi pare rau ca am fost absenta atatea zile. Aproape ca nici nu am intrat, macar sa va citesc, ca de comentarii am si mai putin timp. Mi s-au adunat multe in ultima vreme, sunt stresata si ingandurata tot timpul, abia astept sa treaca luna august si poate se mai linistesc apele. Off, si mai e atat de mult.. Am emotii pentru nunta din Romania, la care v-am mai spus ca suntem nasi. In schimb sunt fericita pentru ca mergem cu masina si la intoarcere ne-am propus sa facem cateva opriri interesante.

O sambata frumoasa va doresc, va pup cu drag si va multumesc mult pentru ca sunteti pe aici :) Cei putini, dar sunteti. Si pe mine ma bucura enorm asta.



35 de comentarii:

  1. Nu trebuia sa citesc postarea ta la ora asta tarzie din noapte. O sa lesin de pofta pana dimineata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) E ca si cand trebuie sa merg la cumparaturi. Se spune ca e mai bine sa mergi cu stomacul plin, sa nu cumperi aiureli doar din pofta (si foame). Ei bine, desi stiu asta, de multe ori ma duc dimineata la cumparaturi, care se lungesc cam pana pe la 11, cand deja imi vine foamea. Si da, cumpar aiureli de pofta :)

      Ștergere
  2. Nici eu nu prea mananc mancare gatita vara, mi-ai dat cateva idei interesante...imi e dor de mujdei cu cartofi prajiti :)
    Eu vara mananc foarte multi pepeni, asta e un fel de traditie de familie pentru ca ai mei cultiva si vand pepeni vara :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am dat idei! Eu ador mujdeiul.. desi din pacate miroase, asa ca nu pot sa il mananc mereu si la orice ora. Usturoiul e foarte sanatos, cand sunt racita il bag in orice mancare si in cantitati generoase :))
      Mie pepenii nu imi plac, cred ca sunt singura din familie careia nu ii plac. Imi amintesc si eu cand eram mica, se aduna toata familia la mancat de pepene, eu doar ma uitam :)) Pupici!

      Ștergere
  3. Phiii, ce bunătăți! Dacă n-am fi măritate amândouă, te-aș întreba dacă will you marry me :D
    Nu-ți face gânduri pentru cât de des postezi. Nici eu nu am mereu dispoziție de scris, când am alte griji, gânduri și preocupări. Blogul e reflecția noastră, e firesc să se resimtă atunci când noi avem alte priorități. Nu scriem la normă, scriem cu sufletul și treaba asta poate avea două fațete.

    Noi aici suntem și aici rămânem, de asta să nu-ți faci griji :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Greta, imi place bucataria. Dar si cand n-am chef sa fac de mancare, apai as fi in stare sa traiesc din paine cu branzeturi. Noroc ca al meu sot se pricepe si el si mai gateste.
      Mai mult decat postarile mele, imi fac ganduri pentru voi, pentru postarile voastre pe care nu le-am vazut/citit. De parca am ramas in urma, si trebuie sa o iau de la capat.
      Iti multumesc mult pentru vorbele tale si pentru ca esti aici :)
      Pupici!

      Ștergere
  4. multe preparate şi apetisante!
    îmi dau seama că ai emoţii, nu este uşor să fiţi naşi !
    vă doresc, cu drag, multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, multa sanatate si voua :)
      Emotii am, si stiu ca nu e usor, dar ma gandesc ca cel mai important e sa ne distram, sa ne bucuram de acea zi importanta si sa ramanem cu amintiri frumoase. :)

      Ștergere
  5. Exceptand acel fel de mancare unde e o jumatate de ou fiert in... supa :))) toate le consider savuroase si le-am cam gustat (pentru ca-mi plac) - de fapt, nu am incercat avocado cu sare si piper.
    Tare rau imi pare si mie ca usturoiul miroase... urat dupa ce-l mananc si nu-l pot savura oricand. :))) Porumbul il ador!

    Nu-ti fa "probleme" pentru nunta! Veti fi nasi perfecti! :) Eventual, intereseaza-te care sunt, exact, traditiile, sa nu te surprinda cine stie ce. :) Altfel... distractie! :)

    Succes in cele ce le ai de facut! Iti doresc, cu drag, o saptamana cat mai usoara, mai frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana :)), e bun oul ala in supa (desi i l-am dat sotului), eu cand bag ou in supa, il bat putin (nu foarte mult) si apoi il torn, e cam acelasi lucru, e super bun!
      Avocado e cam.. moale, de aceea il mananc asa. Desi am pus si in salata asta, nu prea obisnuiesc.
      Multumeeesc! Al meu sot nu prea are emotii, asa ca eu am dublu :)) va cam trebui sa fiu si vocea lui :)) Mirii au zis ca prefera o nunta mai simpla, adica fara multe traditii (in zona sunt muuulte si ciudate), dar mna.. pana nu ajunge ziua, nu vom stii ce va fi exact.
      O saptamana frumoasa, te pup cu drag!

      Ștergere
  6. Pentru etichete trebuie sa privesti spre dreapta, acolo unde scrii textul (“postare noua”): “Setari pentru postari” (in dreapta) e titlul “rubricii” si sub gasesti “Etichete” – dai click acolo si scrii cuvintele pe care le vrei ca etichete si care vor aparea la finalul postarii.
    Cam asa: Postare noua – etichete (privesti in dreapta) – click – scrii cuvintele pt etichete – terminat.

    Pentru a aparea etichetele la finalul postarii trebuie sa bifezi, “etichete” la “Postari blog” (dar cred ca e o setare standard si, poate, nici nu trebuie sa ajungi acolo). La postari blog ajungi dand click pe “Aspect” (in “fereastra” unde poti vedea toata lista cu postarile tale), in stanga. Acolo unde scrie “Postari blog” dai click pe “editati” – se deschide o “fereastra” cu mai multe si bifezi “etichete”.
    Cam asa pentru a bifa in “Aspect”: lista postari (si privesti stanga) – Aspect – Postari blog – editati – bifat “etichete” - salvat modificarea.

    Nu ma prea pricep cu explicatiile (pentru ca nu prea ma pricep la setari de blog) si am senzatia ca am explicat cam... incurcat, dar poate te descurci butonand pe acolo.

    P.S. Nu-ti fa "probleme" ca nu ajungi pe blogul meu. Important este sa rezolvi ce ai de rezolvat. :)
    Succese!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai explicat, am vazut si inteles :D Multumesc!
      Doar ce am facut o postare noua si uite ca am uitat de etichete. Poate data viitoare. Dar da, e exact in dreapta, cum de nu am vazut pana acum?!
      :)))

      Ștergere
  7. Bune, felurile acelea cu multe verdețuri! Și eu fac multe, vara.
    Dacă îți place atât de mult usturoiul, te rog să încerci supa asta de usturoi http://zinnaida.blogspot.ro/2016/05/supa-de-usturoi.html

    Partea cea mai grozavă este că e delicioasă, dar nu lasă miros!

    Săptămână ușoară, Evelyn!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, o voi incerca, Zinaida. Multumesc. Sa stii ca am mai vazut-o, la tine, dar am uitat intretimp de ea. Va fi mai usor daca mi-o notez. Sigur e si foarte sanatoasa :D

      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  8. si eu sunt mare amatoare de branzeturi, imi plac toate, si cele mirositoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie!! Cu cativa ani in urma n-as fi crezut ca o sa-mi placa vreodata roquefort-ul, dar uite ca acum imi place :) Imi plac toate branzeturile.
      Sunt sigura ca ti-ar placea fondue-ul de branza elvetian. Eu il ador!

      Ștergere
  9. Mi-e foame! :)) Mâine fac o tocăniță de cartofi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu azi fac in sfarsit vinetele :)) Si mai am guacamole. Si paine. In rest nimic preparat. Buna ar fi o tocanita de cartofi acum :D Pupici!

      Ștergere
  10. Supa de rosii vara, ca e buna si rece :) Mie imi place cu smantana nitel acrisoara sau chiar cu lapte. In rest, vara o lasam si noi mai moale cu gatitul. Incearca si tzatziki e usor de facut si foarte racoros.
    Succes cu pregatirile pentru nunta ! E mare lucru sa fi nas :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Spania se face vara Gazpacho, se poate si cumpara. Am vazut si aici in Elvetia prin magazine. E supa de verdeturi care se bea rece; in Spania se pune in farfurie iar peste i se adauga o lingura de verdeturi taiate marunt (rosii, ceapa, ardei) si crutoane. Nu am mai facut demult, in reteta se pune si paine (de obicei cea uscata, si se trece prin blender cu restul ingredientelor).
      Nu am facut sau mancat tzatziki niciodata. Parintii doar ce s-au intors din Grecia si mama chiar mi-a spus ca a mancat si i-a placut. Am gasit o reteta, spune ca e nevoie de: iaurt, castravete, ulei de masline, menta, usturoi, suc de lamaie si piper. Voi mai cauta si compara retete :) Dar voi incerca, pare a fi bun de mancat cu paine, ca salata de vinete :D
      Multumesc mult, incet-incet se tot apropie.
      O zi minunata, Dani!

      Ștergere
    2. Am reteta de tzatziki pe blog. N-am mancat tzatziki cu menta niciodata :) Cel mai important e iaurtul, sa fie gros si gras. Si se pune otet alb, nu suc de lamaie. E bun de mancat si pe paine, sau cu legume fierte, dar clasic insoteste gratarul sau o friptura, mai ales de miel. Merge grozav si cu frigarui de ficat. Dar atentie, ca se simte apoi usturoiul :)

      Ștergere
    3. Stiam de gazpacho, dar am gatit pana acum doar supa traditionala de rosii pe care o mancam cu mult drag rece de la frigider. Parca exista si o varianta de gazpacho alba, fara rosii, cu migdale. Am citit multe despre felul asta de mancare, dar nu am pus inca in practica nici o reteta. Urmeaza :)

      Ștergere
    4. Ziceam de menta ca asa am gasit la prima reteta de care am dat pe internet :)) Voi cauta la tine reteta, mai bine. Mmmm, abia astept sa fac!! Va trebui sa iau iaurt! :)

      Ștergere
    5. Dani, am facut in sfarsit tzatziki :D Usturoiul nu s-a simtit pentru ca am pus putin, nu pentru ca nu as fi pus mai mult.. dar nu am avut mai mult :( Doi catei, atat. Iaurtul ar fi putut sa fie mai gros, dar nu am gasit. Am facut ieri, duminica, singurul magazin deschis era turcul, si au doar doua feluri de iaurt. Si mararul nu era proaspat. Dar ne-a placut foarte foarte mult, sunt sigura ca voi mai face! :D

      Ștergere
  11. Salatele sau pur si simplu rosii cu cas, o ciorba de fasole care s-a terminat, azi am facut ardei umpluti doar cu legume si tiramisu... mancam zilele astea.
    Avocado e bun si la munte, cu naut la conserva, ton, legume... hranitor dupa un traseu intens.
    Pupici
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai dat o idee cu nautul, nu am mai facut demult. Iar ciorbe... nici nu imi mai amintesc. In postare apare o ciorba, dar nici nu mai stiu cand am facut-o. Sotului ii place foarte mult cea de ardei umpluti.
      Pupici

      Ștergere
  12. Ce bunatati la tine,eu as manca cartofi pai ,nu am mai mancat de un car de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine cartofii pai sunt mereu o solutie cand nu am chef de gatit :)) Desi cateodata trec saptamani intregi fara sa fac.
      O zi frumoasa, Carmen!

      Ștergere
  13. "Cartofi prajiti cu branzeturi si mujdei de usturoi cu smantana. As putea trai doar din asa ceva :)))" - si eu la fel :)) Doar ca imi e foarte, foarte lene sa ii curat si sa-i prajesc. Al meu chiar imi mai zice uneori, nu mai faci si tu cartofi prajiti? :))

    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Danutza, crede-ma ca te inteleg perfect! Dar mie imi plac atat de mult incat am cautat tot felul de solutii ca procesul sa tina mai putin. In primul rand, ii curat cu un BUN curatator de cartofi, de care am grija sa nu se strice (trebuie spalat exact dupa ce s-a folosit), nu pot si nu stiu sa curat cartofii cu cutitul. Apoi pentru taiat, daca mi-e chiaaar lene (mai intotdeauna), am un aparat in care bag cartoful si mi-l taie in bucati lunguiete.
      Dar de putine ori fac eu cartofii prajiti. Cam tot ce trebuie prajit, face sotul. Si carnea la fel, doar el o face. Intotdeauna sunt exceptii, dar in general asa e la noi.
      Pupici!!! Astept pozele cu pisicutele!

      Ștergere
  14. Cata bucatareala :D Eu in ultima saptamana am facut pasiune pentru pepene galben, mananc cate unul pe zi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Am auzit ca e sanatos, nu?
      Pozele sunt facute in mai multe saptamani, cu greu fac de mancare in ultima vreme. Prea caaaald :))

      Ștergere
  15. cand e cald si eu tot salata gatesc. Daca se poate numi gatit :)
    E si pacat sa nu profitam de bunataturile naturii, acum, in sezon.

    De prajit am redus prajitul de cand s-o nascut copila si mancam mancaruri child friendly : multe salate, supe/borsuri, sau chestii la cuptor la foc mic (100gr). Am facut niste gogosi (priam data dupa x ani ) si mi-or picat greu...

    RăspundețiȘtergere