23 apr. 2016

Mancare rapida si gustoasa!

Salut! 

Zilele trecute am avut parte de vreme buna, acum nu mai.. acum ploua iar. Deja nici nu stiu ce haine sa am pregatite. Am auzit ceva si de ninsoare :)) Ma astept la orice, si mi-e bine oricum, nu conteaza.

Deci, zilele trecute am profitat de soare cat am putut. Seara pe la 17:30-18 cand ajungea sotul de la munca, ne luam cu masina si plecam in descoperirea imprejurimilor. Sunt locuri foarte frumoase, si destul de aproape de noi. Nu prea le cunostem, caci ne-am mutat aici in noiembrie, era frig, ploaie, ninsoare.. iar inainte locuiam in Franta, iar inainte in alta zona de pe aici.. in fine, acum e momentul. Acum luam harta (google maps) si cercetam :D
Deocamdata am facut doua mari descoperiri, pe care o sa vi le arat in alta postare, caci acum vroiam sa va mai arat ce se intampla in bucataria mea.

Am avut probleme la cuptorul de microunde si a trebuit sa ne luam altul. Acesta este mult mai mare si bun, sunt multumita de el! L-am cumparat in Franta de la Conforama si era la reducere. 


Mancare am gatit tot pe fuga, asa ca nu prea am facut poze. Suntem doar noi doi, nici nu mancam foarte mult, asa ca de multe ori facem ceva rapid, pe loc, sau mancam branzeturi si mezeluri cu paine si ce mai gasim in frigider. Nu imi place nici chiar asa, am nevoie de timpul meu petrecut in bucatarie :)) 

Din alea putine pe care le-am pozat:


Aperitive. Paine prajita unsa cu pate vegetal (de ardei si masline) si cu branza topita, decorate cu praz, castravete, ridichi, masline negre si pasta de paprika.

Tortilla. Asta am facut-o doar din cartofi, acum ne place mai mult cea cu cartofi si ceapa. Sau cartofi si  dovlecei. Eu ador tortilla si nu ma satur :))) Plus ca este foarte usor de facut si destul de rapid.


Am cumparat ardei iuti, ma gandesc serios sa cumpar o planta sau sa fac rost cumva sa am si eu acasa, caci ii folosesc foarte mult. Acestia sunt pe terminate deja, sunt foarte iuti si foarte buni :D

Macaroane a la carbonara. Au fost facuti in ziua cu aperitivele :) Sotului ii plac tare mult macaroanele gatite asa.

Imi era pofta de piadinas, dar fiindca nu era timp destul ca sa las aluatul 30min, ne era foame, era tarziu.. am facut clatite sarate pe care le-am umplut cu tot felul. Sotul si-a facut cu sunca, branza, ruccola si masline negre, iar eu cam la fel dar in loc de sunca am pus branza felii. Apoi bulion si ardei iuti :)))

Am facut smoothie de banane si fructe rosii (capsune, zmeura, mure..)

Ciorba de varza. Si asta am facut-o in mare graba, a iesit foarte buna, doar ca apio a ramas cam tare.. 

Salata de pasta, cu ton, porumb, masline verzi si negre feliate, castravete murat taiat marunt, oua fierte si taiate marunt, branza de capra taiata marunt, patrunjel, ulei de masline si sare. Eu in farfuria mea am adaugat bulion si ardei iute iar sotul meu i-a adaugat otet.

Voi ce mai aveti prin bucatarie? Maine o sa iau caietul de retete sa vad poate imi trage vreuna cu ochiul :)) Sunt in pana de idei si nici nu am foarte mult timp la dispozitie in timpul saptamanii. Voi cum va descurcati? Va doresc o Duminica insorita si placuta, va puuuup!!

20 de comentarii:

  1. Wow, cata mancare! :) Arata foarte bine totul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura! Sunt poze adunate, desi se vede multa mancare, in ultima vreme parca m-am lenevit :))

      Ștergere
  2. Măi să fie, ţie îţi arde de joacă cu nervii săracilor cititori, mai ales cu ai cititorilor matinali ca mine ce se mai duc şi la slujbă. :D :)))
    Las' că se duce şi postul mintenaş, să vezi apoi cum am să comentez. :))
    Zi minunată să fie la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Eu am publicat sambata searaaa!
      M-am distrat la cuvantul "mintenaş", il auzeam mereu in sat la bunici. Folosesc multe regionalisme - groștior (smantana), clisa (slanina)... si multe care nu mi le mai amintesc. Sotul meu care saracul incearca sa invete romana, acolo in sat n-are nicio sansa sa inteleaga un cuvant :)))
      O zi frumoasa si linistita!!

      Ștergere
  3. Ce bine arata tortilla ta, am facut si eu de doua ori, dar nu mi-a iesit spectaculoasa, am zis ca o sa incerc una bogata in legume si verdeturi de tot felul, poate o sa-mi placa mai mult. Eu gatesc legume la tigaie cand tin post, se fac foarte repede, apoi paste de tot felul, pachetele cu peste si legume la cuptor (in hartie cerata) si foarte des supa crema de legume :P Mi-ar placea sa gatesc mai des, dar timpul nu-mi permite, mai mult in weekend gatesc mancaruri care necesita mai mult timp.
    O duminica frumoasa, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta mi se intampla si mie in ultima vreme, ca nu am timp necesar. As face multe, dar pana la urma trebuie sa fac ceva rapid. Supe creme fac si eu cat de des pot, le ador! La fel si legumele la cuptor :)
      Sper sa iti iasa bine tortilla bogata in verdeturi. E important ca tigaia sa fie foarte buna, sa nu fie probleme la intors, sau sa se prinda de fund. Iar apoi sa iasa bine la forma, e important sa pui ouale necesare. Eu prima data fac verdeturile, apoi bat ouala intr-un bol mare. Cand verdeturile sunt gata, le pun in bolul cu ouale batute si ma uit sa fie la acelasi nivel. In caz de dubii, mai pun oua :))
      O saptamana frumoasa, Simona! Te puuup!

      Ștergere
  4. Meniul meu nu e asa apetisant, noi suntem 3 diferiti la oala, fiecare cu preferintele proprii, greu gasesc eva comun si le repet, asa ca o sa ma inspir de la tine. Noi avem pe lista de sapt asta: carne la wok cu legume, orez cu lapte, coucous cu legume, salate la cina, o supa crema de telina, paste joia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ce bine? M-ai inspirat si tu cu meniul vostru :)
      Sa nu crezi ca e usor la noi. Eu ador cartofii, nu as putea trai fara ei si nu ma satur! In schimb, sotului meu nu ii plac... (ceea ce n-o sa inteleg niciodata cum se poate sa nu-i placa cartofii cuiva). Si asa cu mai multe. Dar asta e.. cand facem cartofi, mananca si el, cand facem orez (mie nu-mi place) mananc si eu. Ma bucur macar ca ii plac ciorbele, cand gasesc ceva in comun mai repet si eu :)
      Pupici!

      Ștergere
  5. my god! totul arata foarte bine, dar clatitele alea m-au facut sa-mi ploua in gura :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mersi mult! Pai fa-ti si tu, ai vazut cat de usor este! Te pup!

      Ștergere
  6. Ce mancarica gustoasa pe la voi!O sa incerc si eu clatite sarate umplute cu de toate,sa stapaniti sanatosi cuptorul.Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Carmen! Sa le incerci, au iesit bune. Pupici!

      Ștergere
  7. Cand nu ajungem sa gatim mai elaborat, eu recurg la macaroane cu sos bolognez sau o supa de legume, eventual rizotto. Si de multe ori doar scot cate ceva din congelator, unde am la pastrare diverse ramase din surplusul zilelor in care gatim.
    Arata foarte bine tot ce ai pregatit tu :) Bravo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, si multumesc si de idei. Mi-as dori totusi sa am mai mult timp sa gatesc, altfel parca am manca tot timpul acelasi lucru :))
      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  8. Arata foarte bine preparatele tale, noi inca jonglam cu legume: salata de cartofi, de fasole, de naut sau de verdeturi, ciorbe. La desert: negresa sau clatite.
    Apropo de ardei iuti, scot flacari de la pateul vegetal facut de sot azi dimineata, a pus ca sa fie. =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mereu am legume, dar e adevarat ca am primit atat de nulte de la parinti incat nu am fost inca la cumparaturi serioase de cand ne-am intors acasa :)) Trebuie sa mergem, legumele de aici imi plac tare mult. Si am auzit ca sunt anumite locuri unde poti sa te duci pe camp si sa iti alegi tu singur anumite verdeturi (cam la fel ca si cu lalelele care le-am cules), din gradina omului. Imi imaginez ca ar fi mai scump, dar ideea imi place enorm!! Mai bio nu se poate :D

      Hahahahah, asa pun si eu, ca sa fie! Si sotului ii place tot ce e iute, dar uneori imi zice sa mai fac pauza :)) Pupici!!

      Ștergere
  9. Să știi că citesc mereu pe-aici. Dar n-am avut energie pentru comentarii. Clătitele alea arată demențial! Și pastele. Și ciorba. N-am mai făcut ciorbă de varză de vreo 2 ani. :)
    Ardei iute numai eu și cu Iustin mâncăm. Noi suntem cu mâncarea condimentată. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ma citesti. Mi se intampla si mie deseori sa nu am energie pentru comentarii, apai las paginile deschise pana imi vine energia sau trece ziua :))
      Noua ne place enorm tot ce pisca, si cand e vorba de sare si piper, nu lipseste niciodata :))) punem din belsug.

      Ștergere