26 apr. 2016

Goetheanum

Buna dimineata!!

Prima descoperire despre care vroiam sa va povestesc este Goetheanum. S-a intamplat ca intr-o dupa-masa, am vrut sa iesim sa ne plimbam prin imprejurimi si sa vedem poate cum apune soarele, ceea ce nu a fost posibil pentru ca s-au ocupat niste nori sa il ascunda. Asa am gasit din intamplare aceasta cladire, in care nu am intrat fiindca era prea tarziu. Nici nu am stat mult, doar ne-am plimbat pana ce aproape ne-a prins ploaia :))

Informatii am cautat pe google, mai tarziu, si iata ce am gasit:

Goetheanum-ul este centrul mondial al mișcării antroposofice, situat în mica localitate Dornach din cantonul Solothurn, Elveția. Numit în onoarea lui Johann Wolfgang von Goethe, centrul include o sală de spectacole cu o mie de locuri și spații administrative pentru Consiliul Societății Antroposofice; clădirile vecine găzduiesc facilitățile de cercetare și educaționale ale societății.

Sursa: wikipedia

Ar mai fi de spus ca aceasta cladire care o veti vedea in poze, este cel de al doilea Goetheanum, primul fiind incendiat in ajunul de an nou 1922/1923. Daca va intereseaza istoria, click mai sus pe wikipedia :)

Desigur, pozele la mine pe telefon se vedeau mai frumoase, iar acum vad ca se vad cam gri, sterse.. Va asigur ca in realitate verdele ne taia rasuflarea. Dar cum era innorat, nu a fost lumina suficienta pentru poze bune.  

















Va doresc o zi frumoasa! :)

3 comentarii:

  1. Interesanta arhitectura!
    Daca esti interesata de imbunatatirea aspectului unei fotografii, de exemplu pe pilxr express, online, poti sa faci verdele sa fie mai intens.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de idee, Mihaela. Voi incerca, desi am si eu un program pe telefon cu care as putea sa modific putin culorile, dar serios iti spun ca pe telefon pareau mai frumoase, si-au schimbat culoarea cand le-am pus pe calculator :))
      Te pup!

      Ștergere
    2. Nu toate fac astfel insa sa stii ca asa ma pacaleste si aparatul meu foto, culorile par mai intense. :)
      pupici

      Ștergere