19 apr. 2016

Din calatoria in Spania

Buna dimineata!

In Spania am stat noua zile. Am pornit vineri dupa-masa de aici si am ajuns acolo sambata noaptea, pe la 4. Am ajuns la parintii mei acasa (familia sotului credea ca ajungem miercuri) unde mama ne pregatise camera sa ne putem odihni. Eu insa nu am putut sa dorm foarte mult din cauza emotiilor, asa ca pe la 8 m-am si trezit. Am putut sta la povesti cu ai mei, apoi eu si mama am fost la niste mici cumparaturi. La intoarcere am mancat cu totii si apoi am plecat spre familia sotului meu. Ei se afla la vreo 40km distanta (cred ca bine zic). In familia mea suntem mai obisnuiti cu plecarile, si desi ne este mare dor, am invatat deja cum e cu despartirile. Stim ca asta e si ca daca toate merg bine, ne vom revedea in curand. In schimb socrilor mei le este foarte greu sa accepte situatia, chiar si dupa atata vreme. Inca ne intreaba daca ne vom intoarce in curand. Nu. Nu vad asta in niciun viitor apropiat. Cand ne-au vazut intrand pe usa, s-au apucat de plans, si de ras, o multime de stari emotionale. La bunica lui a fost cam la fel. Desi are zeci de nepoti, mereu a spus clar ca sotul meu e nepotul ei preferat. E o scumpa...

Ziua a trecut foarte repede, iar seara aveam cina cu prietenii, separat. Sotul meu cu ai lui, baietii, iar eu cu prietenele mele, printre care normal, si sora mea. Nu am foarte multe prietene, caci viata m-a invatat ca mai bine putine si bune decat multe si rele. Mai ales la distanta sau la greu, vezi clar cine iti ramana alaturi. Asa ca mie alaturi mi-a ramas Andreea, sora mea si cea mai buna prietena; si Anna, o foarte buna prietena pe care o cunosc de multi ani si pe care am avut-o alaturi in orice situatie. In rest da, mai am cateva prietene cu care ma inteleg grozav, asa ca sambata desi eram doar cinci, ne-am distrat de minune! Duminica la fel a fost zi de vizitat familia.

De luni a inceput nebunia. Nici nu mai stiu exact ce am facut in fiecare zi, doar stiu ca aproape ca nu am dormit, si ca nu aveam timp suficient. In orele de lucru aveam o gramada de chestii de rezolvat: anulare la tot ce tine de masina, drumuri la banci, la mecanic, sa-mi fac parul :)), analize de sange, drumuri la medici... si sigur mai uit ceva important. Apoi intre una alta, ne mai intalneam cu Andreea cand iesea de la munca pe la 13:30, iar serile la fel ne intalneam fie cu sora mea si cumnatul, cu Anna si sotul ei, cu sora sotului meu sau cu prieteni. Am incercat cumva sa alternam si sa putem sta destul cu totii, dar niciodata nu e destul...

Miercuri am avut ziua plina pentru ca aveam ora la medic in Barcelona pentru sotul meu. Rezultatul lui e ca trebuie sa i se faca un RMN la cap, asa ca acum suntem in cautare de medic prin Germania si Franta. Mie mi s-a facut o proba la ochi pentru examinarea fundului de ochi. Pentru asta mi-au pus picaturi pentru dilatare pupilara. Eu nu stiu daca voua vi s-a facut aceasta proba vreodata, dar eu nu mai vreau niciodata :)) Mi s-a spus ca efectele dureaza intre 4 si 48 de ore, depinde de fiecare persoana. Ei, ce credeti voi? Da, da.. m-a tinut aproape 48 de ore!!! Ore in care am fost nevoita sa port ochelari de soare (eu nefiind obisnuita) si in care nu vedeam clar absolut nimic. Nici nu pot sa exprim bine cat de rau se simte. Se pare ca ochii mei sunt mai sensibili... La soare parca eram un vampir, ma ascundeam pe unde puteam mai repede :)) Rezultatul meu e ca... am ochi ciudati, situatia e mai grava decat credeam si.. ochelarii sunt pe drum! I-am si comandat acolo, iar soacra deja i-a si trimis incoace. Ii astept.

Sambata s-a organizat o masa cu toata familia mea si a sotului meu. Familie apropiata, ma refer, parinti, bunica, surori, nepoti... Bine, a mai venit si o matusa de-a sotului. El are o familie foarte mare.. mama lui mai are doi frati iar tatal lui are inca 6.  De fapt, nici nu am apucat sa ii vedem pe toti, era imposibil. Mancarea de sambata a decurs bine, ne-a tinut toata ziua, apoi mai pe seara aveam iar o cina in oras cu toti prietenii. In total eram vreo 14-15. A fost tare fain si de data asta, dar a trebuit sa ne retragem mai devreme fiindca aveam de gand sa pornim spre casa duminica dimineata.

Cam atat a fost. Am ajuns acasa la noi pe la 22h. Luni ne-am odihnit toaaata ziua, aveam nevoie de mult somn :))

Poze, din pacate, nu am prea facut pentru ca pentru mine sunt locuri mult prea cunoscute.. dar tot am gasit eu cate ceva sa va arat :D

 Cadou special primit de la nepotica noastra de 3 ani :D Cel roz cu printesa este pentru mine, iar cel albastru cu leul este pentru sotul meu.
 "Am irosit timpul iar acum timpul ma iroseste pe mine" - citat pe un pliculet de zahar.
Scumpa mea masina, care acum nu mai e a mea, i-am dat-o cumnatei. E veche, am luat-o cat sa ma duc cu ea la lucru si in oras... mi-a fost atat de draga, a fost prima mea masina.
 Duminica pe drum, sunt poze facute in Franta.
 Eu cu lalelele si cu noul meu look. Mi-am taiat parul destul de mult, acum imi ajunge pana peste umeri, iar culoarea... e un fel de visiniu, iar la varfuri am putin mov, la soare se vede in toate culorile :))
Masa pregatita pentru sambata, in garaj la socrii. S-a facut acolo pentru ca nu stiam ce vreme va fi, dar a fost soare si bine. Evident ca am stat cu usa de la garaj deschisa, asa am avut tot spatiul din fata casei.
Imagine de la barul unde mergeam la 13:30 cu sora-mea :)
"Calçots" - un fel de ceapa, care mai apoi se curata de ce e ars, se inmoaie intr-o salsa numita "romesco" si se papa. Ramane moale si este taaare bun. Traditie catalana, despre care poate voi vorbi vreodata mai mult.
Un cuib de pasare facut de socrul meu pe care scrie "Es lloga" adica: se inchiriaza :))
 Bunataturi primite de la mama. Ma bucur tare mult mai ales de pateurile mele vegetale, castravetii murati si ciocolata de casa. Si de branza de burduf si de oaie. Si de cutia cu ciocolata Chokotoff, se numara printre preferatele mele. Sotul, printre altele, se bucura tare mult de zacusca :))
 Sunt foarte mari si le-am dus unul la parintii mei si celalalt la parintii sotului, sa ii puna fiecare la intrarea de la casa.
 Sunt tot imagini din Franta, venind spre casa.
 Patura facuta de soacra mea pentru mine. Poate nu se observa bine in poza, dar e foarte colorata si originala. Face atat de multe incat ar putea sa deschida un magazin :))
Bunataturi primite in general, fie de la parinti, de la sora mea, bunica sotului...
Fiind mare iubitoare de masline, am primit un borcan inmens (stiu ca nu e borcan dar nu stiu cum sa ii spun altfel). Sunt masline si morcovi taiati marunti, usor picanti. Ulei de masline am primit o cutie intreaga, de 6 sticle, asa ca am destul pentru cateva luni bune, ma gandesc. Am primit si o punga mare de rosii, si multe altele care nu ies in poze. Cert e ca nu imi lipseste chiar nimic acasa. Pentru ca o saptamana inainte venise sora mea cu masina incarcata de o gramada de plase tot cu mancare si o gramada de legume.

Noroc ca sunt libera in dimineata asta, ca m-a luat ceva timp sa fac postarea :)) mai precis, de cand a plecat sotul la munca, pe la 6:30. Imi pare rau ca s-a facut atat de lunga, noroc ca am pus pozele asa, ca altfel nu ajungeati nicicand la final :))

Va pup cu drag, sa aveti o zi minunata!

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Daa, mi se pare chiar ciudat acum sa nu ma duc sambata la cumparaturi :)) Dar in afara de paine chiar nu am ce lua!
      Asta imi aminteste de cand eram mica. Stateam departe de bunica, ea la sat, noi la oras. Venea la noi din cand in cand, nu foarte des.. ca nu putea saraca, avea multe treburi la casa. Si venea cu cate o sacosa enorma in fiecare mana! Aducea de toate ce putea, cartofi, ceapa, branza, o gramada de lucruri! Din putinul ei ne aducea si noua :)

      Ștergere
  2. Peripeţii şi momente calde; amintiri şi încercări totodată. Întâlnirile cu cei dragi sunt mereu minunate, chiar dacă timpul e mereu potrivnic. Mă bucur pentru voi că aţi putut face această scurtă excursie pentru a fi alături de cei din familie.
    Port ochelari de doi ani, ştiu cu e cu "fundul de ochi", l-am făcut în centru Bucureştiului şi am plecat imediat cu maşina. A fost cumplit, noroc că la mine a ţinut efectul mai puţin de patru ore, posibil că datorită aripioarelor de la KFC, căci dacă n-am putut şofa mai departe prin oraş, am făcut o pauză de masă. :)))
    Zi faină să fie la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult, aveam nevoie de o astfel de calatorie.
      Vaaaai, dar cum se poate? :)) Mie primul lucru ce mi s-a spus este ca nu am voie sa conduc (nu ca as fi condus, eram si cu sotul meu).
      Stiind cat de rau vedeam (aproape nimic) nici nu vreau sa ma gandesc cum ai ajuns pana la KFC :))
      Zile frumoase si insorite!

      Ștergere
  3. de picaturi de dilatare in ochi nu scapai. Eu eram cu tranvaiul, ajunsei cumva la el, dar in drum am stat cu ochii inchisi si ascultam ce zic ceilalti sa ma prind daca cobor sau nu :)))

    In rest, super cadourile primite. De muraturi si mie mi-e dor, iar de maslinele alea as incerca cu drag. Poate ceri reteta de la rude, sa imi fac si eu.

    Iar pozele de pe drum, cu muntii, sunt de vis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rau a fost, Doamne.. Nu mai vreau veci! :))

      Eu ador castravetii murati, trebuie neaparat sa invat sa fac, desi nu stiu daca mi-ar iesi la fel de buni. Nici nu se compara cu cei de vanzare pe aici!!
      Off, ti-as trimite un borcan de masline! Acum imi dau seama ca sunt foarte multe acolo, cine le termina? :)) Sunt bune, bune. Dar nu pot cere reteta ca sunt cumparate. Soacra le cumpara de la un marocan care are magazin la nu stiu cati km de ei, ca numai acolo le gasesc. Tata face masline negre, iar socrul masline verzi, dar nu ies ca si astea cumparate. Pupici

      Ștergere
  4. 9 zile???? super, vreau si eu taaareee mult! bravos!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am prins doua sambete :D Si parca mai lipseau zile. Eu nu le am cu plaja, dar sotul zicea ca s-ar fi dus intr-o seara sa vada marea (ca doar e la 20-30km) si uite ca n-am ajuns..
      Acum pana in august s-au terminat vacantele :))

      Ștergere
  5. Ce de provizii! Am primit și noi pachet de acasă. În urmă cu vreo săptămână. Nu prea mai am mare lucru. :)) Niște ouă de la țară, tăieței, slănină și sarmale pregătite de mama (sunt la congelator, eu tb. doar să le fierb).

    E rău cu picăturile acelea. Am ochelari de vedere de vreo 16 ani (dar nu-i mai port :d). Am făcut analiza aia de mai multe ori, când mi-am schimbat dioptriile. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma gandesc serios sa caut magazin rusesc (romanesc nu este), caci uneori au si ei produse romanesti. Stiu de la parinti, care au gasit asa in Spania. Acolo la ei sunt o gramada de magazine romanesti, la care eu nu prea mergeam, ca doar mancam acasa la ai mei sau imi dadeau ei, dar aici mi s-a facut dor :) de cate-un castravete murat, branza buna pentru mamaliga, etc. Ti-am vazut taieteii in poza! Off, de cand n-am mai mancat facuti de casa.
    Eu nu ma impac cu ideea ca trebuie sa port ochelari. Nicidecum. Dar se pare ca vreau nu vreau... :(
    te pup!

    RăspundețiȘtergere