28 mai 2016

Plimbare: Skulpturenweg Reinach

Era o duminica dupa-masa, iesise soarele in sfarsit. Nu sunt sigura pe unde am citit despre acest loc, dar mi-a ramas numele in cap si m-am gandit sa ii fac surpriza sotului si sa il duc acolo; fiind vorba despre ceva nou si interesant ma gandeam ca o sa ii placa. Dar am gasit o adresa gresita. Ne-am trezit in fata primariei din Reinach si acolo nu mi se parea ca era loc destul pentru un drum de padure cu sculpturi :)) Am intrebat niste persoane si spre mirarea mea, habar nu aveau la ce ma refer. Ok, Skulpturenweg exista doar din 2005, dar e acolo in sat la ei!...in padurea de langa. Eram cat pe ce sa ne dam batuti, ne plimbam cu masina prin tot satul cautand ceva indiciu, eu deja ii spusesem sotului despre ce era vorba, ca si asa surpriza nu a iesit cum vroiam. Pana ce.. hopa! Un semn! Perfect. Am gasit, am parcat si am intrat in padure. Dupa vreo trei pasi ne-a prins ploaia, dar pe sub copaci ne era destul de bine, asa ca am continuat drumul. Cand am ajuns pe la jumatatea drumului, a inceput furtuna. Cu tunete si fulgere. Sa vedeti ce incantata eram eu.... Dar am ajuns intr-un sfarsit la capatul traseului, uzi leoarca. Si a fost distractiv :) Nu era deloc frig. Plimbarea ne-a placut tare mult, am facut o gramada de poze si am promis ca mai mergem cand e vreme buna. 

Deocamdata sunt 46 de sculpturi facute. Normal ca am facut poze la fiecare in parte, dar ca sa nu va plictisesc o sa incerc sa pun mai putine poze.

Acesta este traseul:
Iar inainte sa va plictisiti de poze, va arat un video ce am gasit pe youtube unde puteti sa vedeti cum s-a facut scufita rosie si lupul. Desi sunt multe frumoase si bine lucrate, aceasta este preferata mea.


Acum trecem la poze :)


Phew, gata. Sa stiti ca m-am abtinut cu greu sa le pun pe toate :)) Acest loc merita vazut! Care v-a placut cel mai tare? Mie scufita rosie cu lupul, lumanarea, omul care iese din copac si vrajitoarea. Printre muulte altele.

O sambata placuta, va pupacesc!

25 mai 2016

Nespresso - Envivo Lungo

Salut!

V-am spus ca saptamana trecuta cei de la Nespresso ne-au sunat sa ne invite la prezentarea cafelei Envivo Lungo. Le-am zis ca da, iar vineri deja ne-au ajuns invitatiile prin posta. Noroc ca le-am facut poza inainte, caci la intrare ni le-au luat :))


Prezentarea era marti la 18:30, cumva-cumva am facut sa ajungem la timp. Ne-au primit, ne-au intrebat ce dorim sa bem: apa, suc de portocale sau sampanie, normal ca am cerut sampanie; ne-au luat gecile, ne-au servit cu degustari si am pierdut timpul pe acolo pana pe la 19. Am sesizat ca eram singurii sub varsta de 40 de ani. Trebuia sa fim 30 de persoane dar pana la urma am numarat doar vreo 26. 

Nota: Nu era absolut nicio persoana cu telefonul in mana sa faca poze, asa ca imi era rusine sa il scot eu :)) Cand ne-au chemat la degustare, am avut un moment in care nu era nimeni si am putut sa fac doua poze. Apoi am mai facut la masa, doar cafelei, sa nu deranjez pe nimeni.

Apoi a urmat o prezentare lunga in germana-elvetiana din care am pescuit doar cateva cuvinte. A doua femeie care a vorbit despre cafeaua noua si in general despre cafelele Nespresso lungi, avea foarte multe emotii. Datorita emotiilor si-a axat privirea in ochii mei si in ochii unei alte femei din sala, asa ca mi-am pus zambetul linistit pe buze, incercand asa sa ii transmit ca face o treaba buna si toata lumea o intelege (mai putin eu..). A mai trecut ceva timp, cateva pahare de sampanie, si ajunsese in sfarsit momentul degustarii. 

Degustarea cafelei s-a facut in doua locuri separate, fiindca nu aveam loc 26 de persoane la masa rotunda. 


Envivo Lungo are o intensitate 9, ceea ce face ca asta sa fie cafeaua lunga cea mai tare de la Nespresso. Noi bem doar cafea lunga, niciodata nu cumparam espresso, la fel cum niciodata nu cumparam cafea decafeinata. Deeeci, avand astea in considerare, ne ramane doar sa alegem intre:

- Vivalto Lungo, intensitate 4
- Linizio Lungo, intensitate 4
- Fortissio Lungo, intensitate 8
- Envivo Lungo, intensitate 9 ···· disponibil in 2 saptamani

Pure Origine:
- Bukeela (Ethiopia), intensitate 6
- Umutima (Rwanda), intensitate 6 ···· limited edition

Les Variations:
- Caramelito, intensitate 6 ···· nu este lung, dar eu il fac lung ca imi place :))

Dintre cele de sus, le cumparam pe toate, desi Linizio si Fortissio mai rar. 

Am stat la povesti cu fata care ne-a servit, si asa am putut sa ma lamuresc cu Caramelito. I-am spus ca eu il beau lung, si a zis ea ca de fapt este caspula de 40ml, mi-a facut o cafea sa incerc si da, intr-adevar gustul se schimba mult. Dar m-am cam obisnuit cu Caramelito :))
Cat despre Envivo Lungo: ne-a placut. Este o cafea foarte tare si putin amaruie. Abia astept sa treaca aceste doua saptamani si sa putem cumpara.

Cand am plecat, ne-au dat cadou o plasa cu cafea si saci de reciclare. Spre dezamagirea mea, iarasi ne-au daruit Rosabaya (Colombia). Este buna, dar de 40ml. Totusi, un gest foarte frumos din partea lor, voi avea cafea pentru musafiri :D


Cam atat a fost la prezentarea de ieri. Sunt o clienta Nespresso foarte fericita :)
(si nu ma plateste nimeni sa zic asta)

Voua ce cafea va place?

Va pup cu drag!!

23 mai 2016

Pe malul Rhinului

Salut!

Sunt linistita astazi, desi stiu ca ma asteapta o saptamana foarte grea, caci cea trecuta am cam stat in casa vrand-nevrand. Dar sunt linistita, caci vineri am rezolvat in sfarsit cu asigurarea mea. Nu mai este (deocamdata) nimic de rezolvat! Masina este in regula, placi elvetiene, totul platit si totul ok, carnetele noi de conducere sunt cat pe ce sa ajunga; facturile platite, in fine.. totul merge acum cum trebuie. Singura problema este ca nu am timp de cursurile de germana. Am colindat toate scolile, si cursul cel mai tarziu incepe la 18:30, ora imposibila pentru mine. Nu imi permit ore particulare, e mult prea scump! Un curs normal costa minim 600 chf, deci imaginati-va daca as face ore particulare :)) Ma gandeam ca poate gasesc unul nocturn, dar pentru ei cel de la 18:30 deja li se pare nocturn. Mda. Ma mai gandesc ce sa fac, cursurile incep in august, pana atunci trebuie sa rezolv cu orarul meu, caci vreau neaparat sa reiau germana. 

Acum ploua din nou, dupa un weekend insorit, dar e bine, plantutele mele se bucura si cresc mari :D Ah, da, inca nu vi le-am aratat. O voi face, promit.

Cand vremea este buna, in Basel se merge pe marginea raului Rhin, ca si cum ar fi plaja. Copiii se joaca, mingile zboara prin toate partile, miroase a mancare si a gratar peste tot.. e frumos. Si noua ne place acolo, anul trecut am fost de multe ori cu niste cunoscuti: picnic, muzica, voley, iarba verde.. Abia astept sa vina sor'mea sa mergem impreuna :D

Pozele sunt dintr-o plimbare destul de veche, cateva saptamani deja. Am gasit locuri minunate in Basel, unele ascunse, altele mai la vedere. Orasul e plin de zone verzi, e curat si linistit. Incet-incet ii descopar toate colturile, si imi place din ce in ce mai mult.










Stiti despre canalul din Panamá? Pai avem asa ceva si in Basel. Desigur, mult mai mic, dar e. Am stat sa vedem si cum fuctioneaza, pentru mine a fost o noutate si o experienta interesanta! Pentru cei care nu stiu, incerc sa explic cum pot eu mai bine: pe raul rhin este un baraj care face ca raul sa fie in 2 nivele destul de diferite. De aceea e nevoie de acest canal pentru ca barcile sa poata sa isi continue drumul. In primul pas, barca are drumul liber sa intre in acest canal, se poate vedea in prima poza, iar in ultima poza se vede ca barca deja e inauntru. Se inchide usa din spate (in ultima poza se vede, daca va uitati bine, un perete in spatele barcii) si in aproximativ 15 minute se goleste acel spatiu de apa, aceasta fiind golita spre partea unde raul e mai jos, pana ce se niveleaza apa. Cand apa e nivelata, se deschid portile din fata si barca poate sa isi continue drumul. Sper ca s-a inteles :)

Va doresc o saptamana cat mai frumoasa, va puuup!

21 mai 2016

Jurnal 21/05/2016


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoiFSxpsoUomMJuGEYL_PF-lzl9Q1nINIk8EPZQ36_ZYGkPDcjmCgvy3Cz6Xl6pdIJIQV_Q0iYN-Y6piGB6wodAxfkmIQymxRdYDjuxYNTAUjXsznrSSuOm5anrc9_JWsD1gz7iykM-2s/s1600/jurnal.jpg
 
Astăzi... 21 mai, 09:01

Afară este... Cald si bine.

În casă... este cat se poate de curat.

În bucătărie... miroase a cafea.

Sunt îmbrăcată cu… haine comode.

Ascult... nimic, imediat pun muzica. Doar ce am ascultat la Alina o melodie veche :))

Citesc... din cartea care am inceput-o, bloguri..

Ce mai mesteresc... Aranjez plantele (le mut in ghiveci mai mare) si adun putin balconul.

Mă gândesc... am gandit deja destul.

Aştept/Sper... nimic.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… Marti suntem invitati la o prezentare Nespresso, nu sunt foarte sigura despre ce este vorba, caci l-au sunat pe sotul meu. Dar cica ne vor prezenta un nou produs.

Mi-e dor... de toata lumea.

Unul din lucrurile mele preferate... 
 
Fotografii pentru voi... 
Poze vechi.
1. Cherry :)
2. Cand am fost cu cortul cu niste prieteni.
3. Prima data in Elvetia, mai 2014.
4. Girona.

Multumin Taniusa ca ne gazduiesti jurnalele! :)