13 apr. 2016

Din luna Martie

Buna dimineata!!

Sunt din nou acasa la mine, am ajuns duminica si am avut nevoie de multa odihna. O sa va povestesc si despre calatoria in Spania, dar mai intai am gasit multe poze din saptamana in care am avut vizita la noi si m-am gandit sa incep cu alea.

Din plimbarea prin Basel am ales doar cateva poze cu primaria, care ma incanta :), si restul sunt flori, cladiri... Copiilor le-a placut tare mult orasul, mai ales calatoriile cu tramvaiul. Am facut si o mica oprire la un bar din centru unde am mancat pizza. 











Am avut oua colorate, iepurasi de ciocolata si am cinat intr-o zi fondue, mancare traditionala din Elvetia. Ah, si mama mi-a trimis pate-uri vegetale care le cumpara dintr-un magazin cu produse romanesti. Pate-urile acestea sunt preferatele mele si cred ca as fi in stare sa mananc 1 pe zi :))







Sa aveti o saptamana cat mai buna! Desi am multe de facut, o sa imi caut timp sa fac si celelalte postari. Si stiu ca sunt in urma cu vizitele pe la voi, dar ma pun pe treaba :)) Va puuup!

11 comentarii:

  1. Multumesc pentru calatoria virtuala ! Frumoase poze ! ...Am zambit strasnic la poza cu produsele romanesti ! Chiar la asta ma gandeam si eu , sa postez odata ...fix asa stau si in dulapul meu ...la mare pret si vedere !!! Imbratisari si spor in toate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Gabriela! Daa.. acum chiar am cateva produse romanesti primite de la mama, care la randul ei le cumpara in Spania de la un magazin cu produse romanesti. Ar trebui sa caut si eu mai bine, poate gasesc vreun magazin pe aici, macar rusesc.. si in astea rusesti se gasesc tot felul. Le-am pozat si am facut collage cu ele, ca sunt prea multe, si ma gandeam sa le postez in curand. Tu de unde le ai? Le cumperi in germania? Te imbratisez si eu cu drag :)

      Ștergere
  2. toate bune la tine? nu ai mai scris de mult timp!
    In rest, ai incercat sa iti faci tu pate vegetal de casa? eu caut retete...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost plecata o saptamana, plus zilele de odihna necesare :)) Dar in rest sunt bine, tot mai ocupata.
      Nu am incercat sa fac pate vegetal. Acesta e foarte bun si ma gandesc ca poate mie nu mi-ar iesi la fel de bun. Ce-i drept, se poate incerca! Ma gandesc ca pe internet s-ar gasi vreo reteta. Dar daca e ca si cu ciorba de loboda, mai bine intrebat pe cineva care stie si a facut :))) (ma explic in legatura cu ciorba de loboda: nu am facut nici mancat in viata mea, si de cand am descoperit ca exista, sunt curioasa sa incerc. Am cautat reteta pe internet si am gasit o gramaaaada, toate diferite! Ghici care e cea buna, cea originala, cea.. normala :) Asa ca e inca pe lista ciorba de loboda)
      Te pup!

      Ștergere
  3. Mi s-a făcut dor de Spania, am fost de două ori acolo. Pozele tale spun destul de mult, sunt familiare şi expresive.
    Un weekend minunat să fie la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ce zona din Spania ai fost? Mie acum mi-e bine asa, sa ma duc din cand in cand, si pentru ca avem familiile acolo, dar nu m-as intoarce. Nu pot sa suport caldurile si vantul din zona. Sa stii ca imi prefer Ardealul :D Un weekend frumos si la tine, cu mult soare, daca se poate!

      Ștergere
  4. A fost! Frumoasa, scurta, aglomerata.. :) prea repede a trecut. Mama saraca ar vrea sa ma rasfete prea mult cu de toate, dar mereu ii insist sa nu faca nimic special. Fiind si familia (super mare) a sotului destul de departe de ai mei, tot pe drumuri am fost sa reusim sa ii vedem pe toti. Stii cum e, toata lumea te invita la mancare, plus ca noua ne era dor de anumite restaurante.. la mama chiar putin am mancat. In schimb m-a rasfatat cu niste bluze de care chiar aveam nevoie :) Tu nu ai drum spre Romania? Nu ti-e dor?
    Te pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac foarte mult arcadele care se vad din prima poza, faina arhitectura! Sa stii ca pate vegetal iti poti face din boabe de naut si morcov fierte, cu putina zeama de lamaie si condimentate dupa cum iti place, noi punem praf de usturoi, boia de ardei dulce, uneori verdeata.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi incerca, multumesc! Cateodata mai fac si hummus, ca noua ne place, doar ca e de mancat cu lingurita/furculita, nu de uns pe paine :))
      Voi incerca totusi cum spui tu, depinde de consistenta il voi manca intr-un fel sau altul. Pupici si tie!

      Ștergere