20 feb. 2016

Ganduri

Buna! :)

De cateva zile incoace am tot gasit citate care m-au pus pe ganduri. Vreau sa le impartasesc cu voi, sunt multe lucruri care desi le gandim, cateodata trebuie sa ni le repetam, cateodata in voce tare ca sa le mai si credem, daca cumva aveam vreo incertitudine. Sunt lucruri care poate nici nu le-am gandit dar avem nevoie ca cineva sa le puna pe o hartie ca sa ne deschida mintea. De multe ori zicem ca suntem intr-un fel dar demonstram contrariul, ne mintim si vrem sa credem ca suntem persoane bune. Ei bine, suntem persoane, la urma urmei.. gresim. De multe ori chiar fara sa ne dam seama, si ar trebui sa ne bucuram cand ne dam seama de greseala, sau cand cineva ne face sa vedem lucrurile mai clare. Suntem intr-o continuare crestere, nimeni nu e nici sfant, nici perfect, nimeni nu le stie pe toate. Ar trebui sa fim mai deschisi la minte, sa incercam sa intelegem ca exista mii de puncte de vedere, toate diferite, niciuna mai buna ca alta. Sa lasam sa fim corectati cand trebuie, sa ascultam pe ceilalti, sa intelegem, sa inchidem ochii si sa incercam sa ne punem in pielea celuilalt. Majoritatea lumii se crede buna, dar toti gresim, poate pentru altcineva noi suntem cei rai, cei care am dat universul peste cap, am zguduit vieti si sentimente.. Inainte de a vorbi, analizeaza-ti cuvintele, nu rosti ceva care are sa faca rau cuiva.  Inainte de a judeca pe cineva, cunoaste-i povestea, si chiar si dupa ce o cunosti, nu ai niciun drept sa judeci. E asa de simplu. Trebuie sa invatam sa acceptam deciziile altora, pentru ca nu ne cuvin noua acele decizii. Fie ca ne plac sau nu. Si chiar daca noi am proceda altfel.

"Fiecare stare fizica sau sufleteasca are o cauza, are o poveste in spate, o poveste pe care, desi nu o vedem si nu o cunoastem, exista. E povestea fiecaruia, pe care si-o poarta permanent si pretutindeni: pe strada, la cumparaturi, la serviciu... iar uneori, povestea e o adevarata povara, greu de purtat.

Privirile si remarcile dezaprobatoare pot intensifica durerile si complexele oamenilor, ii pot descuraja si mai mult si-i pot arunca nemilos in cea mai cumplita singuratate. Poate ca ar trebui, macar pentru o perioada, sa avem sufletele la vedere.. transparente.. sa poata vedea lumea nu doar cum aratam, ci si ce simtim, ce temeri avem, ce griji, ce poveri si mai ales cum sunt sufletele noastre." - Irina Binder (facebook)

"Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare." (Fara rima - Lavinia Stoica)


Cam atat deocamdata, incep postarile si le termin... cand apuc :))
O sambata faina sa aveti!

3 comentarii: